«Μην ανοίξετε το δώρο μου από τον Άγιο Βασίλη μέχρι να βγω»: Συγκινεί ο 8χρονος που νοσηλεύεται στην Πάτρα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει ο 8χρονος (και όχι 10χρονος όπως αρχικά εκτιμήθηκε) που νοσηλεύεται με σπάνιο μεταφλεγμονώδες σύνδρομο (τύπου Kawasaki) που προέκυψε μετά από κορωνοϊό στο νοσοκομείο στο Ρίο της Πάτρας.

Το παιδί παρουσίασε επιδείνωση της υγείας του την περασμένη Παρασκευή, οπότε οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν πρόκειται για τυπική Kawasaki, αλλά για «ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που προέκυψε κατόπιν νόσησης του παιδιού από κορωνοϊό».

Το παιδί πλέον βγαίνει αρνητικό στο τεστ κορωνοϊού, ωστόσο λόγω του υψηλού πυρετού που παρουσίασε, παραμένει στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως αφού το παιδί παρουσίασε για δύο ημέρες πυρετό η γιατρός του, τους πρότεινε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο:

«Στο σπίτι ήταν δύο μέρες με πυρετό και στο τρίτο 24ωρο η παιδίατρός μας μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» είπε η μητέρα του 8χρονου παιδιού. «Tην Τετάρτη, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Με δάκρυα στα μάτια της, η μητέρα του 8χρονου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ανέφερε πως ο μικρός ζήτησε ως δώρο Χριστουγέννων να μην ανοίξουν τα αδέρφια του το δώρο του και να περιμένουν να πάει κι αυτός στο σπίτι…

Ο δε διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, είπε πως ο 8χρονος μιλώντας με τον γιατρό την ώρα που τον καλωδίωναν στην ΜΕΘ, του είπε πως θα ήθελε μια ημέρα να γίνει αστροναύτης…

«Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και μας είπε αστροναύτης. Εκεί του είπαμε: να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα. Του άρεσε πάρα πολύ αυτό» είπε ο κ. Ηλιάδης στην ΕΡΤ.

Μιλώντας ο κ. Ηλιάδης για τα συμπτώματα του παιδιού εξήγησε: «Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορωνοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι’ αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome».