Μην πανικοβάλλεστε! 5 tips σας βοηθούν να χαλαρώσετε

Η κρίση πανικού είναι μια αιφνίδια περίοδος έντονου άγχους, ψυχολογικής διέγερσης, φόβου, στομαχικών διαταραχών και αδιαθεσίας που σχετίζεται με μια ποικιλία σωματικών και νοητικών συμπτωμάτων. Οι κρίσεις πανικού μπορούν να προκληθούν εντελώς ξαφνικά και χωρίς προφανή αιτία ή να ξεσπούν βάσει κάποιας φοβίας για συγκερκιμένες καταστάσεις, π.χ. το να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Τώρα, αν είσαι μαμά ίσως περνάς κρίσεις πανικού καθημερινά, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι!

 
Η δική μου μαμά πάντα έλεγε πως το πλέξιμο είναι αγχωλυτικό και σε βοηθά να χαλαρώνεις. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς κάτι τόσο βαρετό λειτουργεί χαλαρωτικά. Κι όμως, αφού ξαναέκανα την ίδια συζήτηση με την μητέρα και κάποιες φίλες έκατσα, το έψαξα και σας παρουσιάζω πέντε μαγικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε δυνάμεις στο λεπτό:
Όταν σας πιάνει η «τρέλα» βγείτε για έναν περίπατο ή κάποιου είδους άσκηση, όχι δεν εννοούμε την άσκηση μαθηματικών του 10χρονου παιδιού μας, αλλά γυμναστική! Λίγο περπάτημα, ίσως τρέξιμο, yoga ή ό,τι σας ευχαριστεί και σας είναι έυκολο εκείνη τη στιγμή. Ο φρέσκος αέρας, η αλλαγή παραστάσεων και η άσκηση πάντα βοηθούν!

 
Αν δεν έχετε την ευχαίρια και την ευκολία του γυμναστηρίου, ακόμα και της μικρής βόλτας στο πάρκο, πάρτε ένα time-out. Αφήστε για λίγο τα παιδιά να παίξουν στο δωμάτιο ή να δουν τηλεόραση και ξαπλώστε στο κρεβάτι σας, καθήστε στον καναπέ, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε κάτι που σας ευχαριστεί. Έστω και 15 λεπτά αρκούν!

 
Τα αφεψήματα βοηθούν, επίσης, τους «τόνους» να πέσουν. Δοκιμάστε ένα ποτήρι χαμομήλι, λίγη λεβάντα ή ακόμα και μελλισόχορτο για τόνωση. Συνδυάστε τα με ήχους χαλαρωτικής μουσικής για ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα.

 
Ο τέταρτος τρόπος έρχεται να δικαιώσει μετά από χρόνια την μητέρα. Ναι, το πλέξιμο, το κέντημα και κάτι δημιουργικό εν γένει, βοηθά στο να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε τις έννοιες μας, έστω και για λίγο. Η προσοχή που απαιτεί και η λεπτομερής δουλειά που χρειάζεται συμβάλλουν στο να αφεθούμε για λίγο στις σκέψεις μας. Μάλιστα, η αναμονή για το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει πιο πολύ και από τό ίδιο το δημιούργημά σας, αφού θα δικαιώσει το ταλέντο σας!

 
Τέλος, αν δείτε ότι φτάνετε στα όριά σας, ζητήστε βοήθεια. Δεν είναι καθόλου ντροπιαστικό να φωνάξετε μια φίλη ή ένα μέλος της οικογένειά σας να σας δώσει ένα χεράκι όταν το έχετε ανάγκη. Ίσα ίσα θα σας κάνει να δεθείτε περισσότερο!