Αρχική Νέα Μην συγκρίνετε τα παιδιά με τους φίλους τους!

Μην συγκρίνετε τα παιδιά με τους φίλους τους!

smiling-mom-and-daughterΤα παιδιά σας είναι το παν και ανησυχείτε διαρκώς για τη πρόοδο τους καθώς επιζητάτε το καλύτερο για αυτά. Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε μπροστά στο παιδί "Γιατί το τάδε παιδί πήρε έπαινο στο σχολείο ενώ εσύ όχι;" και πόσες άλλες φορές δεν το συγκρίνατε με τις επιδόσεις στα αθλήματα ενός παιδιού του φιλικού σας περιβάλλοντος;  Η απάντηση σε ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων θα είναι θετική καθώς είναι γεγονός ότι οι μαμάδες αγχώνονται πολύ για το πώς είναι τα παιδιά τους σε σύγκριση με άλλα παιδιά.

Κι αν οι συγκρίσεις είναι στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων σας με τα παιδιά τότε καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε το συντομότερο δυνατόν. Μη ξεχνάτε ότι ούτε και σε εσάς θα σας άρεσε να συγκρίνουν τις επιδόσεις σας με τις επιδόσεις άλλων και μάλιστα για να σας υπογραμμίσουν ότι δεν τα καταφέρνετε τόσο καλά όσο οι άλλοι. Με την επαναλαμβανόμενη κριτική και την άμεση σύγκριση με άλλα παιδιά, το δικό σας παιδί δεν θα βελτιώσει τη συμπεριφορά του, θα βλέπει ανταγωνιστικά τα παιδιά με τα οποία το συγκρίνεται και το κυριότερο είναι ότι θα χάσει την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του.

mother_disciplining_child

Έξυπνες τεχνικές για να μετριάσετε την "τάσεις σύγκρισης"

* Όταν κάθεστε με τις φίλες σας στο πάρκο και αρχίζετε τις συγκρίσεις, αυτοσυγκρατηθείτε!

* Χαρείτε το παιδί που έχετε!

* Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τις μοναδικές του ικανότητες. Παιδιά που μεγαλώνουν γνωρίζοντας τα δυνατά τους σημεία γίνονται ενήλικες με αυτοπεποίηθηση


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.