Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Μην συζητάτε με τα έφηβα παιδιά σας τις νεανικές σας τρέλες

Μην συζητάτε με τα έφηβα παιδιά σας τις νεανικές σας τρέλες

Parents-with-teens

Επειδή οι γονείς λειτουργούν συνήθως ως πρότυπα για τα παιδιά τους, καλό είναι να μην κουβεντιάζετε μαζί τους για την εποχή που εσείς ήσασταν με τη σειρά σας έφηβοι και κάνατε τις εφηβικές σας τρέλες, γιατί τα παιδιά το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Οι γονείς που συζητούν με τα παιδιά τους για τις εμπειρίες τους, για παράδειγμα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, είναι πιθανόν να τα εξωθούν και τα ίδια προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, τα επιχειρήματα προηγούμενων μελετών, που ήθελαν τους γονείς να κάνουν "καλό" στα παιδιά τους, εάν τους αφηγούνται τις προσωπικές εμπειρίες τους, καταρρίπτονται με αυτήν την έρευνα.

Η μελέτη, βασισμένη στη συμμετοχή 500 μαθητών Γυμνασίου, έδειξε ότι ακόμα κι όταν οι γονείς παραδέχονται πως έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά προσπαθούν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το ίδιο, δεν τα καταφέρνουν.

Το αντίθετο συμβαίνει, όταν οι γονείς δεν μιλούν ανοιχτά στα παιδιά τους και τους μεταφέρουν απλώς το μήνυμα κατά των ναρκωτικών.

Πηγή: Telegraph


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.