Μην το χάσεις! Μάθε τα πάντα για την ορθή διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων στο Facebook σε ένα webinar

facebook-instagram-teensH Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr, δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο “webinar”, σχετικά με την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων στο Facebook. Το σεμινάριο δημιουργήθηκε με στόχο να ενημερώσει πρωτίστως τους ανηλίκους σχετικά με τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά αποτελέσματα της περσινής διαδικτυακής έρευνας της Δράσης Saferinternet.gr προς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης1: το 60,9% των εκπαιδευτικών τονίζουν πως παρόλο που οι ανήλικοι θεωρούν ότι ελέγχουν το χώρο τους, σύμφωνα με το 65,6% αυτών, οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν την έννοια της ιδιωτικότητας.

Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, τη στιγμή που οι ανήλικοι – βάσει του 78,2% εκπαιδευτικών – επικοινωνούν στο Διαδίκτυο, πρωτίστως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, το 66% των εκπαιδευτικών θεωρεί ότι οι ανήλικοι δε γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook και τις άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όταν βρεθούν μπροστά από ένα ψεύτικο προφίλ ή μια φωτογραφία που τους προσβάλλει, δεν γνωρίζουν πώς να τα αναφέρουν, όπως επισημαίνει το 66,1% των ερωτηθέντων δασκάλων. «Αγκάθι» στην προστασία της ιδιωτικότητας αποτελεί και το γεγονός ότι οι ανήλικοι δεν κρατούν απόρρητους τους κωδικούς τους, σύμφωνα με το 39,2% των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, το σεμινάριο με τίτλο «Βασικές συμβουλές σχετικά με την ορθή διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων στο Facebook» διάρκειας 7 λεπτών ασχολείται με τα εξής κύρια θέματα: α) πολιτική απορρήτου και όροι χρήσης, β) οι φίλοι μας στο Facebook, φίλοι ή γνωστοί «άγνωστοι»; γ) διατήρηση του ελέγχου του προφίλ μας, δ) αναφορά ανάρμοστης συμπεριφοράς, ε) έλεγχος των εφαρμογών, στ) περιορισμός δημόσιων πληροφοριών στο Facebook, ζ) δημοσίευση φωτογραφιών και η) απενεργοποίηση και διαγραφή του λογαριασμού μας.
Μέσα από τα διαδικτυακά της σεμινάρια, η Δράση Saferinternet.gr στοχεύει επίσης και στην περαιτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στα ζητήματα ορθής χρήσης του Διαδικτύου, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλασιαστικής δράσης μέσα στην τάξη.

Δείτε το σεμινάριο:

http://www.saferinternet.gr/index.php?objId=Category260&parentobjId=Page15 καθώς και στο ειδικό κανάλι της Δράσης στο YouTube http://www.youtube.com/SaferinternetGreece.

530429_10150878561113659_1427865831_n