Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Μην το χάσετε! Κάθε Σάββατο δωρεάν ξενάγηση για το κοινό στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μην το χάσετε! Κάθε Σάββατο δωρεάν ξενάγηση για το κοινό στο Μουσείο της Ακρόπολης

1_943_393_1Tο Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει στους επισκέπτες του κάθε Σάββατο μέχρι και τον Ιούνιο μία ειδική εξερεύνηση στα εκθέματα, μέσα από εναλλασσόμενες θεματικές ξεναγήσεις.Η θεματολογία αφορά πολλές πτυχές της αρχαιότητας: από τον Παρθενώνα και το Ερεχθείο, μέχρι τις γραφές της Ακρόπολης, τη συναρμολογούμενη τέχνη, την κοινωνία του «τότε» σε σχέση με την τέχνη, τις θεότητες, το ιερό, τις παραστάσεις, τα Παναθήναια. Σε αυτές τις ξεναγήσεις, ο θεατής δεν παραμένει θεατής αλλά μπορεί – μαζί με τους φίλους ή και την ομάδα του – να συζητήσει με τους φροντιστές και τους αρχαιολόγους, λύνοντας κάθε απορία και ζωντανεύοντας έτσι ακόμα καλύτερα την εικόνα της αρχαιότητας.

Επόμενη παρουσίαση: Σάββατο 9 Μαΐου 2015, 1 μ.μ.

mous-akropoli

Θεματική: Ερμής και Ακρόπολη Ο Ερμής, ο πιο οικείος των θεών για τους ανθρώπους, παρουσιάζεται σε κάθε γωνιά της Αττικής, χωρίς δικό του ναό αλλά σε πλήθος απεικονίσεων και σε βωμούς. Στην Ακρόπολη είναι παρών από πολύ παλιά με ποικίλες μορφές. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εφευρετική, μεσολαβητική αλλά και προστατευτική του πλευρά στα ιερά της Ακρόπολης μέσα από τη συλλογή του Μουσείου της.

Διάρκεια: 40 λεπτά

Θεματικές παρουσιάσεις κάθε Σάββατο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015.

Είσοδος δωρεάν. Δελτία συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου καθημερινά.

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

210 9000900


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.