Μην το χάσετε! Τα παιδιά μαθαίνουν να χαίρονται τον ήλιο με ασφάλεια και κερδίζουν καλοκαιρινά μπλουζάκια στο Avenue (20/5)

Ο ήλιος είναι αναμφισβήτητα απαραίτητος για τη ζωή μας. Με την έκθεση στον ήλιο συντίθεται βιταμίνη D, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου, διασφαλίζοντας την εναπόθεσή του στα οστά. Ενόψει καλοκαιριού καλό είναι να μάθουμε περισσότερα για τη σημασία της ηλιοπροστασίας και για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας από μικρά να προστατεύονται από τον ήλιο χωρίς όμως να στερούνται τα πολύτιμα στοιχεία του.

Όσο περισσότερο εκτίθεται κάποιος στον ήλιο τόσο περισσότερη μελανίνη παράγεται με αποτέλεσμα το δέρμα να παίρνει πιο σκούρο χρώμα. Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον ήλιο, τα παιδιά μας θα κινδυνεύουν τρεις φορές περισσότερο από τους παππούδες τους να παρουσιάσουν κακόηθες μελάνωμα – την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Ήδη το κακόηθες μελάνωμα αποτελεί την τρίτη πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην ηλικία 15-29 ετών.

avenue

Ελάτε την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα στο κύκλο των ενημερωτικών σεμιναρίων «Οι γονείς ρωτούν, οι ειδικοί απαντούν» που διεξάγει το Infokids.gr με το εμπορικό κέντρο Avenue όπου θα λάβει χώρα η Γιορτή Ηλιοπροστασίας, σε συνεργασία με τον οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης μελανώματος ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ.

Θα μάθουμε πολλες συμβουλές προστασίας από τον ήλιο και μετά το τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά θα μπουν στην κλήρωση για 15 καλοκαιρινά μπλουζάκια προσφορά του καταστήματος παιδικής και εφηβικής μόδας, στο εμπορικό κέντρο Avenue Mall Athens, Original Marines. Απολαύστε τη συλλογή ‪#‎OriginalMarines και κάντε τα παιδάκια σας να ξεχωρίζουν! Ρούχα από 0-16 ετών με μοντέρνα σχεδίαση και εξαιρετική ποιότητα, που συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα με την παιχνιδιάρικη διάθεση της παιδικής και εφηβικής ηλικίας Οι χρωματιστές αποχρώσεις και οι ουδέτερες σκιές πιτσιλίζονται με ζωντανά και τροπικά χρώματα.

om_grecia_FB_800x800_B

Mικροί και μεγάλοι, μέσα από χαρούμενες δραστηριότητες, κουκλοθέατρο, διαδραστικά παιχνίδια, τραγούδια του Ήλιου, παραμύθια, παράσταση Καραγκιόζη και πολλές εκπλήξεις, θα μάθουμε τα μυστικά της ηλιοπροστασίας, για να απολαμβάνουμε τις διακοπές, το παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες στον ήλιο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προφύλαξη του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB. Επίσης, με απλό και ευχάριστο τρόπο θα μάθουμε για την αυτοεξέταση και τον έγκαιρο εντοπισμό των αλλαγών ενός σπίλου – «ελιάς» του δέρματος, έτσι ώστε ανεξαρτήτων ηλικίας, ο καθένας να γνωρίζει πότε πρέπει να επισκεφθεί ειδικό γιατρό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Εμπορικό Κέντρο AVENUE
Λ. Κηφισίας 41-47, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
210 6100901
www.avenuemall.gr
www.facebook.com/Avenue.Mall.Athens