Αρχική Απόκριες Μην χάσετε την έκθεση: "18 χρόνια Καρναβάλι των παιδιών στην Πάτρα"

Μην χάσετε την έκθεση: "18 χρόνια Καρναβάλι των παιδιών στην Πάτρα"

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» για πρώτη φορά φέτος προχώρησε στη διοργάνωση της ολοκληρωμένης έκθεσης «18 Χρόνια Καρναβάλι των Μικρών-Σαν Παραμύθι» αφιερωμένης στο Καρναβάλι των Μικρών, με αφορμή τη συμπλήρωση των 18 χρόνων του.

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare και έχει και διαδραστικό χαρακτήρα αφού έχουν προβλεφθεί ειδικές δράσεις που κινητοποιούν τη συμμετοχή των παιδιών στα διάφορα στάδιά της.
Αποτελείται από πέντε στάδια-ενότητες, μέσα από τα οποία θα περνούν τα παιδιά παίζοντας, διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και ασκώντας τις δεξιότητες και την παρατηρητικότητά τους.


-Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Προβολή φωτογραφιών και κατασκευές που σχετίζονται με την σημαντική ενότητα του Καρναβαλιού των Μικρών, που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν μετρώντας 7 διοργανώσεις (1996, 1997, 1998, 1999, 2004, 2005, 2006) και είχε ως παρακαταθήκη περισσότερα από 80 αυθεντικά τραγούδια, που πέρασαν στην ιστορία.

-Αφίσες και φωτογραφικό υλικό

Όλες οι αφίσες του Καρναβαλιού των Μικρών από το 1996 αλλά και δυο χαρακτηριστικές αφίσες από το baby rally, τους παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας που αποτέλεσαν την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για παιδική καρναβαλική έκθεση. Μαζί επιλεγμένες φωτογραφίες του Καρναβαλιού των Μικρών σε μεγάλες διαστάσεις και διάφορες μορφές, αλλά και φωτογραφίες από τα τελευταία 12 χρόνια της διοργάνωσης (30 φωτό από κάθε χρονιά) σε πρωτότυπες κατασκευές προσαρμοσμένες στη λειτουργία και την αισθητική της έκθεσης. Παράλληλα εκδόσεις, προγράμματα, παραμύθια, το φωτογραφικό λεύκωμα «Κλικ…στο Καρναβάλι των Μικρών» και τα cd του Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού.

-Στολές και Κατασκευές

Αντιπροσωπευτικές και εντυπωσιακές, πρωτότυπες στολές από διάφορες χρονιές του Καρναβαλιού των Μικρών καθώς και καρναβαλικές κατασκευές που διαμορφώνουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Μαζί οι μακέτες των αρμάτων και των κατασκευών του Καρναβαλιού των Μικρών.

-Προβολή βίντεο

Προβολή βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα που αποτυπώνει τη μαγεία και τη σαγήνη του Καρναβαλιού των Μικρών. Η μεγάλη γιορτή των παιδιών αποκαλύπτεται στα μάτια τους μέσα από τον κινηματογραφικό φακό.

-Καρναβαλικός Θησαυρός

Από όλες τις προηγούμενες ενότητες-στάδια της έκθεσης οι μικροί μας επισκέπτες περνούν με την καθοδήγηση εμψυχωτών, σε μια διαδραστική καρναβαλική εμπειρία, καταγράφοντας στο μυαλό και «προσθέτοντας» στο σακούλι τους κάτι που εκ των προτέρων τους ζητείται να παρατηρήσουν. Εδώ καταλήγουν τερματίζοντας ένα παιχνίδι στα μέτρα τους και στο πρότυπο του ιστορικού παραδοσιακού παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Εικόνες και σκηνές ανεξίτηλες, συναισθήματα αυθεντικά και συναρπαστικά, αστείρευτο κέφι και δημιουργική φαντασία για τους μικρούς μας φίλους, είναι το απόσταγμα της μεγάλης γιορτής, που ξετυλίγεται στα ποικίλα δρώμενα του Καρναβαλιού των Μικρών.Το Καρναβάλι των Μικρών μέσα από τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία και τον άρτιο συνδυασμό της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο χαρακτήρας της έκθεσης στην αίθουσα «Αίγλη», η οποία αποτελεί μια «μινιατούρα» εναρμονισμένη πλήρως στο κλίμα και τη φυσιογνωμία της μεγάλης γιορτής των παιδιών.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (και Κυριακή) τις ώρες 10.00-14.00 και 17.00-20.00, ενώ τα πρωινά εκτός Σαββατοκύριακου θα δέχεται και οργανωμένες επισκέψεις από τα σχολεία. Δευτέρα κλειστά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter