Αρχική InfoMommy Συμβουλές Μην χρησιμοποιείτε σαπούνια που μοιάζουν με τρόφιμα

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνια που μοιάζουν με τρόφιμα

Ο ΕΟΦ προχώρησε σε λήψη μέτρων για την απαγόρευση καλλυντικών προϊόντων (κυρίως σαπουνιών), λόγω του ότι η εμφάνισή τους προσομοίαζε ιδιαίτερα με τρόφιμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό 1223/2009 περί καλλυντικών προϊόντων,
«η παρουσίαση ενός καλλυντικού προϊόντος και ιδίως η μορφή, η οσμή, το χρώμα, η εμφάνιση, η συσκευασία, η σήμανση, ο όγκος ή οι διαστάσεις του δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών λόγω σύγχυσης με είδη διατροφής, σύμφωνα με την οδηγία 87/357/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 1987 για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών που αφορούν τα προϊόντα που, επειδή δεν εμφανίζονται υπό την πραγματική τους μορφή, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ή την ασφάλεια των καταναλωτών» (παράγραφος 10)

Η Οδηγία 87/357/ΕΟΚ εναρμονίστηκε με την υπ’αρ. ΚΥΑ φ1-3193/8-8-89 (ΦΕΚ 609Β΄/21-8-89)
Σύμφωνα με το άρθρο 2 αυτής, απαγορεύεται η εμπορία και παρασκευή προϊόντων που προσομοιάζουν με τρόφιμα ώστε οι καταναλωτές και ιδίως τα παιδιά να τα εκλάβουν ως τέτοια, και ως εκ τούτου να τα καταπιούν κλπ.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό που έχει προμηθευτεί ή εξακολουθεί να προμηθεύεται παρόμοια καλλυντικά προϊόντα, που έχουν παρασκευασθεί και διατεθεί κατά παρέκκλιση των διατάξεων, να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη και το χειρισμό τους, ιδιαίτερα παρουσία παιδιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter