Αρχική Περιβάλλον Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον: Ας αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά των ακτών μας απαλλάσσοντάς τες από τα σκουπίδια

Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον: Ας αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά των ακτών μας απαλλάσσοντάς τες από τα σκουπίδια

helmepa
Μαζί μπορούμε να οργανώσουμε φέτος τη μεγαλύτερη δράση καθαρισμού ακτών! Η Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών είναι η μεγαλύτερη εθελοντική δράση του είδους της, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε 100 χώρες του κόσμου καθαρίζουν παραλίες και τμήματα του βυθού!

Η HELMEPA, ως συντονιστής της Εκστρατείας στην Ελλάδα, ανακοινώνει και φέτος τον Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (21/9 έως 21/10), που δίνει την ευκαιρία σε ιδιώτες, σχολεία, φορείς και εταιρείες να αναλάβουν εθελοντικά τον καθαρισμό μιας παραλίας ή/και ενός τμήματος του βυθού οπουδήποτε στη χώρα.

Όλοι μαζί μπορούμε να οργανώσουμε φέτος τη μεγαλύτερη δράση καθαρισμού ακτών! Ας αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά των ακτών μας απαλλάσσοντάς τες από τα σκουπίδια.

Η διαδικασία για να διοργανώσετε τη δική σας δράση είναι πολύ απλή:

1. Επιλέξτε την ακτή που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με την παρέα σας, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την στο email social@helmepa.gr, μαζί με μερικές φωτογραφίες της ακτής που δείχνουν το πρόβλημα.

2. Η HELMEPA θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα σας στείλει ηλεκτρονικά οδηγίες και υλικό (αφίσα και δελτία καταγραφής απορριμμάτων) που θα χρειαστείτε.

3. Τέλος, θα καταχωρήσουν τη δράση καθαρισμού σας στον διαδικτυακό χάρτη της Εκστρατείας και θα την ανακοινώσουν στη Facebook σελίδα τους ώστε να ενημερώσουν και άλλους ενδιαφερόμενους και πιθανότατα να προσελκύσουν περισσότερους συμμετέχοντες.

4. Μετά τη δράση, θα πρέπει να στείλετε φωτογραφίες, οι οποίες θα αναρτηθούν στη σελίδα της HELMEPA στο Facebook, και τα συμπληρωμένα δελτία καταγραφής απορριμμάτων, στα οποία θα καταγράψετε το πλήθος και τα είδη των απορριμμάτων που συγκεντρώσατε. Αυτά θα βοηθήσουν στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.