Μίνι κις λορέν με γραβιέρα και αλλαντικά: Ιδανικό σνακ για τα παιδιά που βαριούνται εύκολα

Μίνι κις λορέν με γραβιέρα και αλλαντικά: Ιδανικό σνακ για τα παιδιά που βαριούνται εύκολα

Ένα φαγάκι που τα παιδιά δύσκολα βαριούνται

Όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να φτιάξουμε μια κλασική πίτα ή όταν θέλουμε να αξιοποιήσουμε υλικά που έχουν μείνει αρκετό καιρό στο ψυγείο, η κις λορέν είναι μια από τις επιλογές μας.

Με γέμιση που κάθε φορά αλλάζει ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά, αποτελεί ένα φαγάκι που τα παιδιά δύσκολα βαριούνται. Μάλιστα, τους τα φτιάχνω και σε μίνι εκδοχή ώστε να τα παίρνουν και για κολατσιό στο σχολείο.

Υλικά

1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας

Για τη γέμιση

200 γραμμ. γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κυβάκια
4 αυγά
½ φλιτζ. φρέσκο γάλα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. τυρί κρέμα
150 γραμμ. ζαμπόν
200 γραμμ. γραβιέρα, τριμμένη
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση. Λαδώνουμε ελαφρώς 6 μικρά ατομικά ταρτάκια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και αφού μετρήσουμε τη διάμετρο από τα φορμάκια, κόβουμε το φύλλο σε 6 δισκάκια, λίγο μεγαλύτερα σε διάμετρο. Τα στρώνουμε στα φορμάκια, φροντίζοντας να ντύσουμε καλά και τα τοιχώματα. Τρυπάμε τις ζύμες σε διάφορα σημεία, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία και εκεί σοτάρουμε τα κυβάκια της πανσέτας ή του μπέικον, για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα για 2 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα αβγά. Προσθέτουμε την πανσέτα ή το μπέικον, το ζαμπόν, τη μισή γραβιέρα, το μπούκοβο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από το ψυγείο τα φορμάκια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και μοιράζουμε εκεί το μείγμα της γέμισης. Σκορπίζουμε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σερβίρουμε τα ταρτάκια ζεστά!

Διαβάστε επίσης:

5 back to school smoothies με φρούτα και λαχανικά που θα δώσουν ενέργεια στα παιδιά
Ρολά κανέλας χωρίς ζάχαρη: Ένα γευστικό κολατσιό για όλες τις ώρες

Ροή Ειδήσεων