Μήνυση στην Ολυμπιακή Επιτροπή κάνει η γνωστή αθλήτρια γυμναστικής, Simone Biles

Συγκλονισμένη η παγκόσμια αθλητική κοινότητα παρακολούθησε λίγο καιρό πριν να εξελίσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ένα θρίλερ με πρωταγωνιστές τον γιατρό Larry Nassar και πολύ γνωστές αθλήτριες γυμναστικής.

Οι κατηγορίες που του καταλόγισαν οι αθλήτριες είναι εκείνες της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Μία από τις πιο γνωστές αθλήτριες – αν όχι η πιο γνωστή – που κατήγγειλε τον γιατρό για σεξουαλική κακοποίηση ήταν η αθλήτρια της γυμναστικής, Simone Biles, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 είχε κερδίσει 4 χρυσά μετάλλια.

Το κορίτσι, που έχει χαρακτηριστεί ως «θαύμα», είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Twitter σχετικά με το θέμα το 2018: «Δεν φοβάμαι να μιλήσω πλέον. Είμαι και εγώ ένα από τα πολλά θύματα του Larry Nassar. Υπήρχαν πολλοί λόγοι που με έκαναν διστακτική στο να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά τώρα ξέρω ότι δεν ήταν δικό μου το λάθος».

H Simone Biles και ο κατηγορούμενος γιατρός

H μήνυση της Simone Biles στην Επιτροπή της χώρας της

Λίγες ημέρες πριν, έγινε γνωστό ότι η 23χρονη αθλήτρια από το Τέξας, υπέβαλε μήνυση και κατά της αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της ομοσπονδίας γυμναστικής της χώρας της.

Σύμφωνα με το κορίτσι που μαγεύει στα τερέν της γυμναστικής με τις επιδόσεις της, αλλά και τις υπόλοιπες γυναίκες που κατηγόρησαν τον Nassar, υπήρχαν άτομα όλα αυτά τα χρόνια (από το 1995 έως το 2015) που κάλυπταν τη δράση του γιατρού.

Η Επιτροπή πρότεινε εξωδικαστικό συμβιβασμό στις αθλήτριες, ύψους σχεδόν 200εκ.€, αλλά εκείνες αρνήθηκαν.

Ο Nassar ήταν για πολλά χρόνια γιατρός της ομάδας γυμναστικής της Αμερικής. Περισσότερες από 140 γυναίκες και μικρά κορίτσια τον κατηγόρησαν για σεξουαλική κακοποίηση με το πρόσχημα της ιατρικής βοήθειας. Το 2015 καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκισης.