Αρχική Infokids Υγεία Μηνυτήρια αναφορά από την οικογένεια της 4χρονη Μελίνας

Μηνυτήρια αναφορά από την οικογένεια της 4χρονη Μελίνας

Μηνυτήρια αναφορά για τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων όπως αναφέρουν για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας. Η οικογένεια της άτυχης Μελίνας θεωρεί ότι, έγιναν διαδικασίες χωρίς να ζητηθεί η συγκατάθεση της. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι της οικογένειας κάνουν λόγο για άρνηση συνεργασίας από εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες ενώ ζητείται η γενετική ταυτοποίηση των οργάνων και των δειγμάτων που έχουν ληφθεί για τη διενέργεια των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι απαντά η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Από την πλευρά της, η διοίκηση των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία σε όλα τα στάδια της υπόθεσης, και δη σε ό,τι αφορά το ιατροδικαστικό σκέλος, για το οποίο η οικογένεια Παρασκάσκη διατυπώνει ισχυρές επιφυλάξεις, θεωρώντας ότι δεν ενημερώθηκε και κυρίως ότι δεν συμφώνησε σε αυτό. Ωστόσο, όπως αναφέρει η διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων «τα δείγματα εστάλησαν νόμιμα και με ασφαλέστατη μεταφορά μετά από παραγγελία της προανακριτικής αρχής, δηλαδή της Αστυνομίας Ηρακλείου. Δεν απαιτείται συναίνεση των συγγενών για διενέργεια ιατροδικαστικών πράξεων σε άλλη Ιατροδικαστική Υπηρεσία που διαθέτει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ειδικά όταν η παραγγελία δίδεται από προανακριτική Αρχή» διευκρινίζεται, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε αιτίαση της οικογένειας για «κρυφές ενέργειες εκ μέρους του Νοσοκομείου και προσπάθεια συγκάλυψης».

«Η απόφαση για αποστολή του υλικού στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ελήφθη προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο μοναδικό εξειδικευμένο Τμήμα για ιστολογικές εξετάσεις βρεφών - νηπίων - παίδων που υπάρχει στην Ελλάδα» αποσαφηνίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, η διοίκηση του νοσοκομείου αφήνει σαφείς αιχμές για τις παραλείψεις της Τεχνικής Συμβούλου της οικογένειας: «Δεν κατανοούμε τις δηλώσεις της Τεχνικής Συμβούλου, η οποία μπορεί να ενημερωθεί αρμοδίως από την προανακριτική αρχή. Από τις νομοθετικές διατάξεις (εν προκειμένω στα 'Αρθρα 204 επόμενα και 187 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), σε περιπτώσεις πραγματογνωμοσύνης υπεύθυνος για την τήρηση της διαδικασίας σχετικά με το διορισμό των τεχνικών συμβούλων και τα δικαιώματά τους, είναι ο εκτελών την προανάκριση, εν προκειμένω το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. Η όποια ενημέρωση και πρόσκληση του Τεχνικού Συμβούλου προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμά του, να παρίσταται κατά τις εργασίες των πραγματογνωμόνων και να λαμβάνει υπόψη του έγγραφα, γίνεται κατόπιν γραπτής αιτήσεώς του, σε αυτόν που διενεργεί προανάκριση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά δε το γεγονός της μη κλήσης του Τεχνικού Συμβούλου, στη διαδικασία αποστολής του ιστολογικού υλικού στην Αθήνα, υπογραμμίζει πως «δεν αποτελεί αρμοδιότητά του νοσοκομείου, γεγονός που όφειλαν να γνωρίζουν οι δικηγόροι της οικογένειας και η Τεχνική Σύμβουλός».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.