Αρχική InfoMommy Σχέσεις Μήπως είμαι "αόρατη" για το σύζυγό μου;

Μήπως είμαι "αόρατη" για το σύζυγό μου;

communication-problems“Είμαι εργαζόμενη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών, παντρεμένη.Τον τελευταίο καιρό, αισθάνομαι τρομερά κουρασμένη, κλαίω με το παραμικρό, νοιώθω χάλια και δεν θέλω τίποτα. Στην δουλειά μου είμαι οργανωτική και πρακτική, κι αυτό αποδίδει επαγγελματικά. Αντίθετα, στην οικογένεια μου όσο κι αν προσπαθώ δεν καταφέρνω να βάλω σ’ ένα πρόγραμμα την οικογένεια. Ο άντρας μου, που δεν είναι και πολύ θετικός άνθρωπος.. και υποθάλπτει ότι πάω να κάνω. Νιώθω σαν να βρίσκομαι σε συνεχή πόλεμο ενώ θέλω την ειρήνη. Απορώ μήπως είμαι αόρατη για τον σύζυγό μου; Αισθάνομαι να χρειάζομαι βοήθεια! ”

Απαντά η Όλγα Μουλάκη, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Πολλές εργαζόμενες γυναίκες αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα: οργάνωση σπιτιού, φροντίδα παιδιών και… αποξενωμένες ή και επιθετικές συζυγικές σχέσεις! Όσο κι αν σφίγγει τα δόντια μια γυναίκα προσπαθώντας ν’ ανταπεξέλθει στις συνθήκες, φτάνει μια στιγμή που λυγίζει ή καταρρέει…Συνήθως, τα θέματα στη συζυγική σχέση, αν ανατρέξει κανείς με ειλικρίνεια στη μνήμη μου, προϋπήρχαν των παιδιών στο ζευγάρι, αλλά με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο τα θέματα «προσπερνούνταν», και επανερχόταν η ειρήνη… Φαίνεται να υποβόσκει ανταγωνισμός στη μεταξύ σας σχέση (και εμφανίζονται τώρα όταν: εσείς προσπαθείτε εκείνος σας σαμποτάρει, εσείς μιλάτε εκείνος δεν σας ακούει κ.λπ.). Έτσι όταν εσείς θέλετε να οργανώσετε την οικογένεια εκείνος μπορεί να αισθάνεται ότι προσπαθείτε να επιβάλλετε διαταγές… Πολλές φορές προσπαθούμε να μεταφέρουμε επιτυχημένους τρόπους διαχείρισης του επαγγελματικού τομέα στον οικογενειακό, συχνά όμως το μοντέλο δεν λειτουργεί, επειδή αφορά διαφορετικές σχέσεις… Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εσείς η ίδια βρίσκεστε απ’ ότι γράφετε σε μια πολύ δύσκολη συναισθητική αλλά και σωματική κατάσταση. Έτσι, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με τον εαυτό σας, ίσως ενδεχομένως με κάποιες αλλαγές ώστε να νοιώσετε καλύτερα για να διαχειριστείτε με διαφορετικό τρόπο την κατάσταση!

Όλγα Μουλάκη, M.Sc.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΕΩΝ

http://www.olgamoulaki.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.