Αρχική InfoMommy Υγεία Μήπως είναι επικίνδυνο να «σπάμε» τα δάχτυλα μας;

Μήπως είναι επικίνδυνο να «σπάμε» τα δάχτυλα μας;

Knuckles 2

Κάποιοι το κάνουν ασυναίσθητα, κάποιοι το έχουν συνήθεια. Το «σπάσιμο» των δαχτύλων αποτελεί μια συνηθισμένη κίνηση που εφαρμόζουν ακόμη και τα παιδιά, αφού εντυπωσιάζονται απ’ τον θόρυβο που παράγεται.

Μήπως όμως είναι επικίνδυνο να «σπάμε» τα δάχτυλα μας ή ακόμη και να τα τραβάμε;

Η πράξη αυτή συνήθως δεν συνοδεύεται με πόνο, παρά μόνο με ήχο. Ο ήχος παράγεται από φυσαλίδες αερίων που έχουμε στις αρθρώσεις μας.

Συμπιέζοντας τις αρθρώσεις, οι φυσαλίδες σπάνε. Παράλληλα, οι τένοντές μας και οι σύνδεσμοι μετατοπίζονται, και έτσι παράγεται ο εν λόγω ήχος.

Η έξις αυτή, του «σπασίματος» των δαχτύλων μας, δεν φαίνεται σύμφωνα με τους ερευνητές να ευνοεί την εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας. Σημειώστε όμως ότι όσοι επαναλαμβάνουν πολύ τακτικά αυτή την κίνηση, μεγαλώνοντας παρουσιάζουν ένα ελαφρύ οίδημα στα δάχτυλα και δυσκολία να τα σφίξουν σε γροθιά.

Συμπέρασμα; Προσέχουμε για να έχουμε. Περιορίζουμε τη συνήθεια αυτή γιατί αργότερα… θα το μετανιώσουμε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.