Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Μήπως με τη χρήση της περπατούρας, το παιδί καθυστερήσει να αποκτήσει δική του κινητικότητα;

Μήπως με τη χρήση της περπατούρας, το παιδί καθυστερήσει να αποκτήσει δική του κινητικότητα;

baby-walker2Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή σε αυτό το ζήτημα. Ασφαλώς και δεν κινδυνεύει η μελλοντική του κινητικότητα. Επίσης, με την εύκολη κίνηση του σε όλο το χώρο προσλαμβάνει νέες χρήσιμες παραστάσεις και…ξεκουράζει την μαμά! Από την άλλη πλευρά βέβαια, υπάρχουν δύο σοβαρά αρνητικά δεδομένα.

Πρώτον, ο σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος, μιας και το παιδί εξαφανίζεται από το οπτικό μας πεδίο. Και το σπουδαιότερο, από λανθασμένη χρήση της, υπάρχει κίνδυνος με τον μυϊκό τόνο των αστραγάλων του.

Εννοούμε, πως εάν το μωρό κάθεται σε ψηλή θέση, και αντί να πατάει με όλο του το πέλμα στο πάτωμα πατάει με τις μύτες, τότε αναπτύσσεται μυϊκή υπερτονία που δύσκολα θεραπεύεται.

Δρ. Κομματάς Κώστας – Παιδίατρος, Θεσσαλονίκη

Φιλιππουπόλεως 74, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 725520, 6944374370
E-mail: kostaskomm@gmail.com
http://www.opediatrosmou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter