Μητρικό γάλα VS Γάλα Εμπορίου: Αυτές είναι οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρει κάθε μανούλα

Το ζήτημα «μητρικό γάλα» και «γάλα εμπορίου» είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές μανούλες που επιθυμούν να είναι πλήρως ενημερωμένες για το γάλα που επιλέγουν για τη διατροφή του μωρού τους.  Στο κείμενο που ακολουθεί θα σας παραθέσουμε αναλυτικά τις διαφορές που παρουσιάζουν το μητρικό γάλα με το αγελαδινό ως προς τα μακροθρεπτικά συστατικά τους.

Οι δύο κύριες ομάδες πρωτεινών του μητρικού και αγελαδινού γάλακτος είναι η ορολευκωματίνη και η καζεΐνη,η διαφορά στα δύο γάλατα έγκειται στην περιεκτικότητα τους. Στο μητρικό γάλα ο λόγος ορολευκωματίνης με την καζεΐνη είναι 4/1 ενώ στο αγελαδινό είναι το πηλίκο ο/κ= 1/4 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος να απορροφώνται εξολοκλήρου από το έντερο, οι κενώσεις του βρέφους να είναι πιο μαλακές και υδαρείς και το σημαντικότερο, να χρειάζεται μικρότερη ποσότητα γάλακτος για να καλυφτούν οι ανάγκες του.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy