Αρχική InfoMommy Σχέσεις Μητρότητα δυο ταχυτήτων - Μια εργαζόμενη μητέρα του ιδιωτικού τομέα ξεσπαθώνει εναντίον των "ευνοημένων" του δημοσίου

Μητρότητα δυο ταχυτήτων - Μια εργαζόμενη μητέρα του ιδιωτικού τομέα ξεσπαθώνει εναντίον των "ευνοημένων" του δημοσίου

Article Lead - wide996454825gh9hitimage.related.articleLeadwide.729x410.gh9hgp.png1432589437425.jpg-620x349Μάνα τριών παιδιών, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, που προσπαθεί να τα προλάβει όλα, τις περισσότερες φορές ματαίως. Μάνα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, όπως οι περισσότερες άλλωστε. Γυναίκες ηρωίδες, οι οποίες 3 μήνες μετά τον τοκετό (στην καλύτερη των περιπτώσεων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 9 μήνες μετά, και πάλι με εισόδημα πείνας) καλούνται να επιστρέψουν στην καθημερινότητα της εργασίας χωρίς κανείς να τις ρωτήσει πού και σε ποιόν θα αφήσουν το αγγελούδι τους. Γυναίκες που δεν έχουν την πολυτέλεια να επιλέξουν την μη εργασία, γιατί το παιδί τους χρειάζεται τροφή, και αυτές είναι οι τροφοί του.

Κι όμως, υπάρχουν μερικές προνομιούχες, εκείνες που εργάζονται στο Δημόσιο, οι οποίες προγραμματίζουν τις εγκυμοσύνες τους κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κάθονται επί σειρά ετών, να πληρώνονται κανονικότατα, γιατί ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα σε κάθε κύηση να λαμβάνουν άδεια 2 ετών: 9 μήνες για λόγους «προβληματικής» εγκυμοσύνης, 12 μήνες άδεια μητρότητας, και 3 μήνες οι κανονικές άδειες. Και όλως τυχαίως με το που τελειώνει η μία άδεια εγκυμονούν ξανά, και να σου πάλι να απέχουν από τις εργασίες τους για άλλα 2 χρόνια. Και επαναλαμβάνω, πληρώνονται κανονικά από τα ταμεία του Κράτους, τα οποία γεμίζουν οι υπόλοιπες μανάδες, του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν στο σπίτι με τα παιδιά τους.

Πολλοί βέβαια θα πουν ότι διακατέχομαι από ρατσισμό, κακεντρέχεια και εμπάθεια έναντι των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ότι αντιτάσσομαι στην μητρότητα. Όχι, δεν αντιτάσσομαι καθόλου στην μητρότητα, ούτε στις υπαλλήλους του Δημοσίου. Αντιτάσσομαι στον εμπαιγμό. Διότι, το κράτος θα μπορούσε, με τους κατάλληλους μηχανισμούς, να ελέγχει ποια πραγματικά αντιμετωπίζει προβληματική εγκυμοσύνη και ποια είναι αυτή που απλώς λουφάρει. Και σε περίπτωση ομαλής κύησης να επιβάλλει στην εκάστοτε μέλλουσα μητέρα την παραμονή της στην εργασία της μέχρι την ώρα της άδειας τοκετού, όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Ξέρετε πόσα χρήματα θα εξοικονομούσε τότε; Επιπλέον, σε περίπτωση πράγματι προβληματικής κύησης, οι αποδοχές των υπαλλήλων θα έπρεπε να ήταν ένα επίδομα όπως το αντίστοιχο του ΟΑΕΔ. Γιατί να πληρώνονται τον κανονικό τους μισθό όταν δεν βρίσκονται στις υπηρεσίες τους;

Εν ολίγοις, πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να αναθεωρήσει, να πάψει να λαϊκίζει και να ελέγξει την ασυδοσία που γιγαντώνεται στους κόλπους του, μήπως και βγούμε κάποια στιγμή απ’ αυτό το τέλμα στο οποίο έχουμε πέσει ως χώρα.

Ρέα Σοφιάδου

Διαβάστε επίσης:

Προσωπική ιστορία: «Έκρινα τις εργαζόμενες μητέρες μέχρι που απέκτησα δικά μου παιδιά…»

Οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενες μητέρες


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter