Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν την 11η Μαΐου για την Γ΄Λυκείου – Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες τάξεις

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του διαγγέλματος ανακοίνωσε την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και  το άνοιγμα των σχολείων την 11η Μαΐου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Το επίσημο χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των σχολείων

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι μαθητές της Γ Λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία στις 11 Μαΐου. Η Α’ και Β’ λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου ενώ τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα μείνουν κλειστά και ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Η αναλυτική δήλωση του πρωθυπουργού για τα σχολεία

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός δήλωσε “Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών.”

Τι θα γίνει με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε οι Δημοτικοί Παιδικοί  και Βρεφικοί Σταθμοί καθώς και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ παραμένουν κλειστά και η επαναλειτουργία τους θα καθορίζεται με βάση την επιδημιολογική εξέλιξη.

Αύριο, κοινή συνέντευξη Τύπου Τσιόδρα – Κεραμέως για την επανέναρξη των σχολείων

Κοινή συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσουν αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στην σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών δομών . Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, παρόντος και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.