Αρχική InfoMommy Υγεία Mommy makeover: H ιατρική και η τεχνολογία στην υπηρεσία της ομορφιάς

Mommy makeover: H ιατρική και η τεχνολογία στην υπηρεσία της ομορφιάς

shutterstock_53480620

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, δύσκολο σε όλα τα επίπεδα, η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και μάλιστα θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι το οποίο είναι προ των πυλών!
Σας έχει συμβεί ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί στην ζωή ενός ανθρώπου το ωραιότερο θαύμα όλων των εποχών: Η γέννηση του παιδιού, που τόσο περιμένατε και που με τόσο κόπο και προσπάθεια κουβαλήσατε για τόσους μήνες μέσα στο σώμα σας, μέχρις ότου να μπορέσετε να το πάρετε αγάλια.

Τώρα που περατώσατε την πρώτη φάση της συνειδητοποίησης και τους πρώτους δύσκολους μήνες όπου οι απαιτήσεις της προσοχής και της φροντίδας σας ήταν τόσο αυξημένες, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι  το σώμα σας δεν είναι πια όπως κάποτε και ότι δεν έχει επανέλθει πλήρως όπως θα θέλατε. Μην σας πιάνει όμως πανικός γιατί η φυσική αποκατάσταση μέχρι εκεί που μπορεί να επιτευχτεί από την φύση θέλει χρόνο.
Πολλές φορές όμως δεν αρκεί μόνο ο χρόνος, αλλά χρειάζεται και επιστημονική βοήθεια. Σήμερα πλέον μπορούμε να βοηθήσουμε τη φύση να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις ατέλειες που προκύπτουν μετά από την γέννηση ενός παιδιού, στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο μιας μητέρας. Με φυσικό τρόπο, διεγείροντας τις φυσικές δυνατότητες των ιστών για να αποκαταστήσουν μόνες τους το πρόβλημα στην περιοχή που μας ενδιαφέρει.

Η χαλάρωση και το τοπικό πάχος που συμβαίνει μετά τον τοκετό, στην κοιλιά, στους μηρούς στην περιοχή των γλουτών, στο στήθος η στα χέρια και πιο συγκεκριμένα στα μπράτσα, κάποτε αντιμετωπίζονταν μόνο με χειρουργείο. Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική, με τη βοήθεια της τεχνολογίας των ιατρικών μηχανημάτων και των ιατρικών προϊόντων και φαρμάκων, έχοντας την πλήρη ιατρική γνώση του κάθε προβλήματος στην  κάθε περιοχή, σήμερα περισσότερο από ποτέ, πλέον μπορεί να κάνει θαύματα.

Στα χέρια των ειδικών Πλαστικών Χειρουργών, χωρίς επιπλοκές χωρίς παρενέργειες αλλά και χωρίς αντενδείξεις, με την προοπτική της αποφυγής μιας επέμβασης, ή την ελαχιστοποίηση αυτής στην περίπτωση όπου η χειρουργική αντιμετώπιση κριθεί αναπόφευκτη, το πρόβλημα που σας απασχολεί μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια ανώδυνα και ακίνδυνα.
Συνδυαστικές θεραπείες λιποκαταστροφής, δηλαδή καταστροφή των λιποκυττάρων που έχουν διογκωθεί, ή υπάρχουν σε περίσσια σε μια συγκεκριμένη περιοχή χαλώντας την εικόνα του σώματος μιας μητέρας, μπορεί να επιτευχτεί ανώδυνα με τη βοήθεια του cavitation και της κρυολιπόλυσης.

Πώς ενεργούν οι θεραπείες
Κάθε μια από αυτές, με διαφορετικό τρόπο, ανώδυνα και ακίνδυνα μειώνει δραστικά τον αριθμό των λιποκυττάρων, στην περιοχή την οποία θέλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των λιποκυττάρων. Αυτό γίνεται  σταδιακά μέσα στους επόμενους δυο μήνες, σχεδόν σαν να έχει γίνει χειρουργείο.

Το τοπικό πάχος είναι ένα σύνθετο αισθητικό πρόβλημα, δημιουργείται σχεδόν πάντα  από άλλα επιμέρους προβλήματα στην περιοχή και έτσι  πρέπει να αντιμετωπιστεί, με όλες τις εκφάνσεις του, για να πετύχουμε το θεμιτό αισθητικό αποτέλεσμα.

Σχεδόν πάντα, το τοπικό πάχος συνδυάζεται με κυτταρίτιδα και χαλάρωση. Τα ιατρικά  μηχανήματα νέας γενιάς που πραγματοποιούν cavitation,  στα χέρια του ειδικού, μπορούν να κάνουν θαύματα γιατί καταστρέφουν σε όποιο βάθος θέλουμε τα λιποκύτταρα που «ενοχλούν» αισθητικά μειώνοντας έτσι τον όγκο και βελτιώνοντας την υφή του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η χαλάρωση η οποία σχεδόν πάντα συνοδεύει την περιοχή όπου υπάρχει το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα, από την στιγμή που στην περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα περίσσια των κυττάρων με την βοήθεια του cavitation, το δέρμα εξαιτίας της ελαστικής φύσης του θα προσπαθήσει να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση, αφού πλέον δεν χρειάζεται να «στηρίζει» το επιπλέον βάρος του λίπους. Όταν όμως και όταν δεν υπάρχει φυσική ελαστικότητα, ή η έχει μειωθεί στο ελάχιστο, τότε μπορεί να βοηθηθεί η περιοχή έτσι ώστε να αποκτήσει την ελαστικότητα, το σφρίγος και τη ζωντάνια με θεραπείες όπως το RF(Radio Frequency-ραδιοσυχνότητες) και τις μεσοθεραπείες.

Οι ραδιοσυχνότητες δημιουργούν φυσική  διέγερση των κυττάρων που παράγουν όλα τα συστατικά, όπως την ελαστίνη, το υαλουρονικό, το κολλαγόνο και άλλα στοιχεία που ευθύνονται για τη σύσφιξη του δέρματος.  Τα εξελιγμένα σύγχρονα μηχανήματα νέας γενιάςRF, εκτός από τη θεαματική σύσφιξη, βοηθούν σημαντικά  και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
Οι μεσοθεραπείες με τη βοήθεια ειδικού ιατρικού μηχανήματος το οποίο βοηθά στο να εισχωρήσουν μέσα στα κύτταρα του δέρματος επιλεγμένα ιατρικά προϊόντα, τα οποία θα αποφασίσει ο γιατρός σας ειδικά για τη δική σας περίπτωση, χωρίς επώδυνες ενέσεις η μώλωπες όπως γινόταν παλαιοτέρα, τα οποία θα συμπληρώσουν και θα επιταχύνουν, θα βελτιώσουν από τη δική τους πλευρά, με διαφορετικό αλλά και φυσικό τρόπο το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Σε όλες αυτές τις θεραπείες μπορεί να προστεθεί η θεραπεία για την λεμφική αποχέτευση της περιοχής με ειδικό ιατρικό μηχάνημα το οποίο ανώδυνα και ακίνδυνα θα ξεμπλοκάρει την στάση της λέμφου σε όλο το σώμα.
Για την κάθε περίπτωση, υπάρχουν διαφορετικοί συνδυασμοί ακίνδυνων κα ανώδυνων θεραπειών δια μέσω των οποίων μπορούμε να προσεγγίσουμε το αποτέλεσμα της λιπογλυπτικής , αλλά χωρίς νυστέρι!

shutterstock_111436997

Ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:  υπάρχει λύση;
Σήμερα υπάρχει λύση και δεν είναι άλλο από το ειδικό laser το οποίο χωρίς πόνο και χωρίς να προκαλεί βλάβες, δίνει ενέργεια στην περιοχή του ταλαιπωρημένου δέρματος έτσι ώστε να αποκαθιστούν τα ίδια τα κύτταρα τη βλάβη που έχουν υποστεί στην περιοχή από τη διαστολή του δέρματος. Μετά από την αποκατάσταση της φλεγμονώδους διέγερσης στην περιοχή όπου υπάρχουν ραγάδες γίνονται μεσοθεραπείες με τη βοήθεια ειδικού ιατρικού μηχανήματος όπου εισχωρούν ειδικά προϊόντα μέσα σε όλα τα κύτταρα της προβληματικής περιοχής. Εκτός λοιπόν από την ενέργεια δίνουμε και τροφή, με ειδικό μηχάνημα δια μέσω του οποίου τα προϊόντα, μπαίνουν στα υγιή κύτταρα που αναπαράγονται και όχι στα επιφανειακά ουσιαστικά νεκρά κύτταρα, όπως συμβαίνει όταν γίνεται μία απλή εφαρμογή μιας  κρέμας. Αυτό  έχει ως αποτέλεσμα να μην προκαλείται καμία αντίδραση από τον οργανισμό στην περιοχή,  εξαφανίζοντας κυριολεκτικά, από την πρώτη κιόλας συνεδρία,μεγάλο μέρος αυτών των αντιαισθητικών βλαβών του δέρματος. Οι θεραπείες αυτές διατηρούνται για πολλούς μήνες η και χρόνια πολλές φορές αφού εξαρτάται πάντα και από το δέρμα της ασθενούς, ενώ το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Το όμορφο πρόσωπο της μανούλας
Το πρόσωπο μετά τον τοκετό, τους θηλασμούς αλλά και τα αναπόφευκτα ξενύχτια,  μπορεί να χάσει το σφρίγος, την υγρασία και τη λάμψη του. Λύσεις υπάρχουν και για αυτό, όπου ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και το πρόβλημα που παρουσιάζει η όποια περιοχή του προσώπου, μπορούν να αντιμετωπιστούν ακίνδυνα με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, αποφεύγοντας η καθυστερώντας, μεταφέροντας εν πάση περίπτωση στον χρόνο, τις πιο δραστικές και επεμβατικές λύσεις.
Οι λύσεις που προτείνονται είναι οι ραδιοσυχνότητες, καθώς και οι μεσοθεραπείες προσώπου, με ειδικά προγράμματα δια μέσω ειδικών  ιατρικών μηχανημάτων όπως  αναφερθήκαμε και παραπάνω, όπου μπορεί να επιτευχθεί σύσφιξη – ανάκτηση του περιγράμματος του προσώπου και βαθειά ενυδάτωση και αντιγύρανση.

Η μέθοδος της φωτοανάπλασης,  το ειδικό ιατρικό laser, δίνει ενέργεια σε όλα τα κύτταρα του δέρματος για να μπορούν να δεχτούν και να επεξεργαστούν τα ειδικά προϊόντα με τα όποια τα «γεμίσαμε» με την μεσοθεραπεία αλλά και να ανταποκριθούν στη διέγερση που τους προκαλέσαμε με το RF.
Επιπλέον έχουμε την δυνατότητα να διεγείρουμε το δέρμα του προσώπου με μικρονυγμούς (μικρά τσιμπήματα) με ειδικό μηχάνημα, όπου στοχευόμενα, ο ειδικός πλαστικός χειρουργός που γνωρίζει καλά την ανατομία και τους ιστούς της κάθε περιοχής, θα διεγείρει ανάλογα με την περιοχή και την έκταση του προβλήματος, με συγκεκριμένο τρόπο το κάθε εκατοστό δέρματος του προσώπου.

shutterstock_66216001

Αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες: Αναζωογόνηση με δικά μας μέσα
Σε συνδυασμό με τους μικρονυγμούς με ειδικό ιατρικό μηχάνημα και σε συγκεκριμένες χρονικές αποστάσεις ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του προσώπου, μπορεί να προστεθεί θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Πρόκειται για φυσικά συστατικά που υπάρχουν στο αίμα μας και έχουν ρυθμιστικές, επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες στη διαδικασία της επούλωσης ενός τραύματος. Ο γιατρός, με μια απλή αιμοληψία από την ασθενή, μπορεί να απομονώσει αυτούς τους παράγοντες να τους ενεργοποιήσει με συγκεκριμένο τρόπο και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιήσει σε διάφορες θεραπείες πάνω στην ίδια την ασθενή. Στις χρήσεις περιλαμβάνονται μάσκα με αυξητικούς παράγοντες, και στη συνέχεια εφαρμογή αυτής για βαθειά η επιφανειακή μεσοθεραπεία με η χωρίς μηχάνημα. Επίσης αντί για το υαλουρονικό, με ειδική επεξεργασία σε μερικά λεπτά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους αυξητικούς παράγοντες για να «γεμίσουμε» ρυτίδες, να διαμορφώσουμε περιοχές του προσώπου με απόλυτα φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας τα φυσικά συστατικά του σώματος μας, χωρίς καμία πιθανότητα οποιασδήποτε παρενέργειας. Επίσης μπορεί να γίνει ενέσιμη μεσοθεραπεία.
Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα να παραχθεί και κρέμα με τους αυξητικούς παράγοντες της ενδιαφερόμενης, την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί κανονικά όπως και οι κοινές κρέμες στο σπίτι, μόνο που αυτή θα έχει την προσωπική και μοναδική σφραγίδα, αφού θα είναι φτιαγμένη με τα δικά σας συστατικά και μηχανισμούς επούλωσης η οποία θα συμπληρώσει τα εκπληκτικά αποτελέσματα  των θεραπειών.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των θεραπειών τα κύτταρα της επιδερμίδας διεγείρονται αναπλάθονται και αποκαθιστούν από μόνα τους τις μικρές και μέτριες ρυτίδες, τις πολύ επιφανειακές πανάδες δεδομένου ότι τώρα έχουν όλα όσα χρειάζονται.
Αν χρειαστεί όμως να παρέμβομε σε μια πανάδα  πιο δραστικά με τη βοήθεια ιατρικού laserκαι υπό την επίβλεψη ιατρού, μπορεί να αντιμετωπιστεί τοπικά ο «λεκές-πανάδα», αποφεύγοντας ερεθισμούς και βλάβες στους υπόλοιπους ιστούς. Στη συνέχεια, με ειδικές μεσοθεραπείες εισχωρούν ειδικά συστατικά μέσα στα μελανοκύτταρα, με  τα οποία  θα τα «επανεκπαιδεύσουμε» με ασφάλεια, ώστε να κάνουν σωστά τη διαχείριση της μελανίνης στην περιοχή.
Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα στη διάθεση και στην υπηρεσία της νέας μητέρας για να την βοηθήσουν να ανακτήσει η και να βελτιώσει με ασφάλεια την θηλυκότητα και ομορφιά που της αξίζει!

Περισσότερες πληροφορίες:
Νεκτάριος Ντουντουλάκης
Διεύθυνση Ιατρείου:
Σαρανταπόρου 1 & Πατησίων 335
Τηλ./Fax: 210 22 35 410
Kινητό: 69 4439 1229
Email: iatriodudulaki@gmail.com
http://www.dudulakis.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Dudulakis


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.