Αρχική Περιβάλλον Μονοήμερη εκδρομή της Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Στροφυλιά (30/11)

Μονοήμερη εκδρομή της Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Στροφυλιά (30/11)

gr098_ASakoulis1Μια μονοήμερη εκδρομή αλλιώτικη από τις άλλες διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στη Στροφυλιά, έναν από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Η εκδρομή απευθύνεται στα μέλη και τους εθελοντές της Ορνιθολογικής, στους φίλους της παρατήρησης πουλιών και επίσης σε όσους συμμετέχουν στα σεμινάρια της «Σχολής Πουλιών» που ξεκίνησαν πρόσφατα στο Πάρκο Τρίτση.

Αρχικά, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου- Στροφυλιάς στο Λάππα Αχαΐας και κατόπιν τη Λιμνοθάλασσα της Καλογριάς και το Δάσος της Στροφυλιάς. Η παρατήρηση πουλιών θα ξεκινήσει από το Μετόχι και τη Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος και θα συνεχιστεί σε επιλεγμένα σημεία του εκτεταμένου αυτού υγροτόπου διεθνούς σημασίας. Θα έχουν την ευκαιρία να δούνε τις λιμνοθάλασσες, τους αλμυρόβαλτους, τους καλαμώνες, τις αμμοθίνες και το πιο εκτεταμένο δάσος κουκουναριάς της χώρας μας!

strofyliaΜε τη βοήθεια έμπειρων παρατηρητών-μελών της Ορνιθολογικής οι συμμετέχοντες θα ανταμειφθούν με παρατήρηση πολλών ειδών, που διαχειμάζουν ή μεταναστεύουν αυτήν την περίοδο. Ειδικότερα, αναμένεται να δούνε διάφορα είδη αγριόπαπιας (γκισάρια, βαρβάρες, πρασινοκέφαλες, χουλιαρόπαπιες, πιθανόν βαλτόπαπιες), τα περισσότερα είδη ερωδιών, κορμοράνους, βουτηχτάρια, αλλά και πολλά είδη παρυδάτιων. Από αρπακτικά αναμένεται να παρατηρήσουν καλαμόκιρκους-βαλτόκιρκους και άλλα είδη που αναζητούν την τροφή τους στους υγροτόπους, στους καλαμώνες και στο δάσος (γερακίνες, βραχοκιρκίνεζα, ξεφτέρια, πετρίτες, νανογέρακο και πιθανώς στικταετό).

Σημειώνεται ότι οι λιμνοθάλασσες Κοτύχι και Πρόκοπος, καθώς και το έλος Λάμια με το Δάσος της Στροφυλιάς προστατεύονται από τη Συνθήκη Ramsar ήδη από το 1971. Από το 1998 έχουν ενταχθεί στο δίκτυο «Φύση 2000» πέντε περιοχές, από τις οποίες οι δύο είναι Ζώνες Ειδικής Προστασίας για τα Πουλιά (σύμφωνα με την Οδηγία 2009/147/EC) και οι τρεις Ειδικές Ζώνες Διατήρησης (σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/EC).

Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν με σημείο αναχώρησης την πλατεία Ομονοίας στις 08:00 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Σπύρο Ψύχα στο τηλ. 210 8227937, εσωτ. 106, στο κινητό 6974 510976 και με μήνυμα στο spsychas@ornithologiki.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.