Αρχική InfoMommy Σχέσεις Mood of the Day: Στέλνω φιλιά στα φαντάσματα των γραπτών φιλιών!

Mood of the Day: Στέλνω φιλιά στα φαντάσματα των γραπτών φιλιών!

Τα γραπτά φιλιά ποτέ δεν φτάνουν στον προορισμό τους, τα καταπίνουν τα φαντάσματα στο δρόμο! 

Στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, περισσότερο από ποτέ είναι αληθινός και επίκαιρος ο λόγος του Κάφκα για τα γράμματα και τη γραπτή επικοινωνία:

« Γράφοντας γράμματα, επικοινωνείς με φαντάσματα, όχι μόνο με το φάντασμα του παραλήπτη, αλλά και με το δικό σου, που αναδύεται μέσα από τις αράδες που γράφεις…»

Όμως έτσι βγαίνει στην επιφάνεια το φάντασμα που κρύβεις...

Μην ξεχνάμε ότι η επικοινωνία με γραπτό λόγο είναι κατά κανόνα μια μοναχική δραστηριότητα, προσχεδιασμένη και γι’ αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί πιο επιμελημένη σε σχέση με τον προφορικό. Αρκετές φορές, ο χρόνος που μεσολαβεί φθείρει τα νοήματα...

Ωστόσο, η ιδέα να γράψουμε ένα γράμμα στον εαυτό μας είναι θαυμάσια - αν πιστέψουμε τον Φρανς Κάφκα- γιατί με αυτό το μέσο αφήνουμε να αναδυθούν τα προσωπικά μας φαντάσματα. Και ίσως έτσι καταφέρουμε να συνεννοηθούμε!

Καλήμερα και Καλό ΣΚ!

Αρθρογράφος Μαίρη Στραβοράβδη- Life Coach/Σύμβουλος Προσωπικής ανάπτυξης- περισσότερα εδώ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.