Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μωρό 10 μηνών έγινε δότης μυελού των οστών για την αδερφή του

Μωρό 10 μηνών έγινε δότης μυελού των οστών για την αδερφή του

article-2605349-1D21CA4200000578-78_636x382Ένα μικρό αγοράκι πρόκειται να σώσει τη ζωή της αδερφούλας του, αφού πριν ακόμα από τα πρώτα του γενέθλια θα γίνει δότης μυελού των οστών για εκείνη.

Η Seren –Rose είναι μόλις δύο ετών και πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που ονομάζεται βλεννοπολυσακχαρίδωση ή αλλιώς νόσος Hurler.

Το σύνδρομο Hurler είναι σπάνια συγγενής κληρονομική νόσος, η οποία μεταδίδεται σύμφωνα με το αυτοσωμικό υπολειπόμενο πρότυπο κληρονομικότητας και οδηγεί στον θάνατο συνήθως πριν από το 10ο έτος της ηλικίας.

£££Seren-Rose-3416416Χαρακτηρίζεται από τράχυνση των χαρακτηριστικών του προσώπου, θολερότητες του κερατοειδούς, διανοητική καθυστέρηση και κήλες. Στη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας, οι ασθενείς με σύνδρομο Hurler αναπτύσσονται φυσιολογικά. Πριν όμως από το 1ο έτος και, σχεδόν πάντοτε, κατά το 2ο έτος της ηλικίας τους παρουσιάζουν αναστολή της ανάπτυξης, η οποία καταλήγει σε βραχυσωμία και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της νόσου.

£££Seren-Rose-Davis-3416417Μόλις 10 μηνών ο μικρός αδερφός του κοριτσιού θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην προσπάθεια ολόκληρης της οικογένειας να σώσει την Seren –Rose. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών δεν θα θεραπεύσει το κοριτσάκι, αλλά θα μπορούσε να το βοηθήσει στην πρόληψη της υγείας του, ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω στο μέλλον.

“Τα παιδιά θα μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι ο ένας έσωσε τη ζωή του άλλου. Νιώθουμε πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι ο μυελός προέρχεται από τον αδερφό της μικρής και όχι από άλλο δότη. Ο χρόνος αποκατάστασης θα είναι ταχύτερος και οι πιθανότητες να δεχθεί το μόσχευμα μεγαλύτερες”, δήλωσε ο 48χρονος πατέρας των δύο παιδιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.