Αρχική Infokids Υγεία Μωρό 5 μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα...επειδή ο γιατρός ήταν πολύ απασχολημένος!

Μωρό 5 μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα...επειδή ο γιατρός ήταν πολύ απασχολημένος!

Cavendish Press - ManchesterΈνα μωράκι πέντε μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα όταν ο γιατρός που είχε εφημερία στο κοντινότερο νοσοκομείο αρνήθηκε να εξετάσει κατ οίκον το παιδί και αντί αυτού άφησε μόνο ηχητικό μήνυμα στους άτυχους γονείς λέγοντας ότι ήταν πολύ απασχολημένος. Η μητέρα του Leo Radcliffe τηλεφώνησε στη γραμμή NHS Direct, όταν ο μικρούλης αρρώστησε κατά τη διάρκεια της νύχτας με υψηλό πυρετό και βαριά αναπνοή. Ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου πέρασε την κλήση στον Dr. Jason Tahghighi, ενημερώνοντάς τον ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί την οικογένεια στο σπίτι της, επειδή οι γονείς δεν είχαν μέσο μεταφοράς ούτε χρήματα για ταξί προκειμένου να φτάσουν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ο γιατρός άφησε μόνο δύο μηνύματα στο κινητό της μητέρας του μωρού ζητώντας να επικοινωνήσει μαζί του. Η μητέρα δεν απάντησε ποτέ στα μηνύματα του γιατρού κι εκείνος θεώρησε ότι η οικογένεια κοιμάται και ο μικρός ήταν καλά, κρίνοντας ότι η επίσκεψη δεν ήταν απαραίτητη. Η αρχική κατάθεση του Dr. Tahghighi ήταν ψευδής, υποστηρίζοντας ότι εμφανίστηκε στο σπίτι της οικογένειας στην πόλη Chadderton στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν είδε αναμμένα φώτα και γύρισε πίσω.

Leo-RadcliffeΤέσσερις ώρες αργότερα, το μωρό εμφάνισε ένα εξάνθημα στο μέτωπό του και παρόλο που οι γονείς του κάλεσαν ασθενοφόρο, πέθανε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Παίδων Royal Manchester. Ο 47χρονος Dr. Tahghighi, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν εμφανίστηκε στο σπίτι του άρρωστου παιδιού, απάντησε: "Υπέθεσα ότι όλα ήταν μια χαρά, αφού οι γονείς δεν με κάλεσαν ξανά. Θα έπρεπε να είχα πάει αλλά ήμουν κάτω από μεγάλη πίεση εκείνη τη στιγμή. Ομολογώ ότι εργάζομαι πάρα πολλές ώρες".

Οι αρχές συνέλεξαν το υλικό από το κινητό τηλέφωνο της μητέρας και άκουσαν τα ηχητικά μηνύματα του γιατρού, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση. Το πρώτο μήνυμα στον τηλεφωνητή έλεγε: «Είμαι πολύ απασχολημένος με τις επισκέψεις. Ίσως μπορεί να περιμένει μέχρι το πρωί", ενώ το δεύτερο: "Αφού δεν με έχετε καλέσει, υποθέτω ότι ο γιος σας είναι καλά. Θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε τον παθολόγο σας το πρωί. Ωστόσο, θα ήθελα να μου τηλεφωνήσετε εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.