Μωρό αγνώστου φύλου γεννήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν-ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο

cute-baby-

Το μωρό γεννήθηκε στις 12 Απριλίου. Ζυγίζει 3.600 κιλά και έχει 50 εκατοστά ύψος. Η μητέρα του μωρού, Bakhar Gurbanova, έχει ήδη αρχίσει να θηλάζει το παιδί, ενώ ούτε η ίδια ούτε οι γιατροί είναι σε θέση να μιλήσουν ακόμη για το πραγματικό φύλο του μωρού της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα θα είχε αγόρι. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο μαιευτήρας πιστεύει ότι η γυναίκα θα γεννήσει ένα κοριτσάκι. Ωστόσο, το φύλο του παιδιού παρέμεινε άγνωστο μετά τη γέννηση. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν λεπτομέρειες της ανωμαλίας του εμβρύου.

Οι τοπικοί γιατροί συνέστησαν στη γυναίκα να πάει το μωρό στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού. Ο Γενετιστής Seher Ismailova στην Κεντρική Κλινική Νοσοκομείου Μπακού, δήλωσε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο και εμφανίζεται μία φορά σε κάθε 2.000 νεογνά. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ανωμαλία αφαιρείται μέσω της χειρουργικής επέμβασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται να είναι πολύπλοκο δεδομένου ότι το φύλο του μωρού δεν έχει καθοριστεί,» είπε ο γιατρός.

Το φύλο του μωρού θα αποκαλυφθεί ως αποτέλεσμα της γενετικής τεχνογνωσίας, μετά την ανάλυση των χρωμοσωμάτων του. Αναφορικά με τη γενετική ανωμαλία του μωρού, οι γιατροί υποθέτουν ότι συνδέεται με το γεγονός ότι η μητέρα του μωρού έπαιρνε ορμονικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η επιρροή των κληρονομικών παραγόντων είναι επίσης πιθανή.