Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Μωρό γεννήθηκε με 24 δάχτυλα αλλά κανένας γιατρός δεν γνωρίζει γιατί!

Μωρό γεννήθηκε με 24 δάχτυλα αλλά κανένας γιατρός δεν γνωρίζει γιατί!

29134E7E00000578-3097245-image-a-46_1432635233719Ένα μικρό αγοράκι που γεννήθηκε με 24 δάχτυλα έχει καταφέρει να αφήσει άφωνους εκτός από τους γονείς του και όλο το ιατρικό προσωπικό! Πριν από τη γέννησή του, επτά μήνες νωρίτερα, οι γονείς του μικρού Jacob πίστευαν ότι ο γιος τους ήταν απόλυτα υγιής. Όμως, αμέσως μετά τον τοκετό ανακάλυψαν ότι το νεογέννητο είχε ένα επιπλέον δάχτυλο σε καθένα από τα άκρα του.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν μπορούν να τα αφαιρέσουν έως ότου συμπληρώσει 12 μήνες ζωής, καθώς δεν θέλουν να τον υποβάλλουν στη διαδικασία της αναισθησίας. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού τα δύο επιπλέον δάχτυλα στα πόδια του έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την ανάπτυξη του μωρού.

29134E3A00000578-3097245-image-m-47_1432635256152Όταν ο Jacob γεννήθηκε, μετά την αποκάλυψη των τεσσάρων παραπάνω δαχτύλων του, έγινε σαφές ότι αντιμετώπιζε και μια σειρά από άλλες γενετικές ανωμαλίες που περιελάμβαναν μια τρύπα στην καρδιά και σοβαρά προβλήματα όρασης. Παρουσιάζει, επίσης, αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα και δυσκολία στην κατάποση, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι πολύ επιλεκτικός στο φαγητό του. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι πάσχει από μια ιατρική κατάσταση που αποτελεί τη βασική αιτία όλων των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει αδιάγνωστη. Ελπίζουν ότι η τρύπα στην καρδιά του θα κλείσει από μόνη της μέχρι να γίνει ενός έτους χωρίς να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, τα προβλήματα στα μάτια του μικρού παιδιού είναι πιο σοβαρά. Πάσχει από μια σειρά παθήσεων μεταξύ των οποίων το σύνδρομο της μικροφθαλμίας καθώς και ο καταρράκτης, τα οποία επηρεάζουν την ικανότητα της όρασης. Προς το παρόν, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί κατά πόσον είναι μειωμένη η όραση του παιδιού, αφού ο ίδιος είναι πολύ μικρός για να εκτιμήσει την κατάσταση. Ωστόσο, οι ειδικοί που τον έχουν εξετάσει θεωρούν ότι μπορεί να δει μόνο σε απόσταση περίπου 10 εκατοστών, αλλά θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν καθώς μεγαλώνει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.