Αρχική InfoBaby Τοκετός Μωρό γεννήθηκε ύστερα από 3 μήνες στη μήτρα της εγκεφαλικά νεκρής μητέρας του

Μωρό γεννήθηκε ύστερα από 3 μήνες στη μήτρα της εγκεφαλικά νεκρής μητέρας του

Baby-in-IncubatorΜια 31χρονη γυναίκα από την Ουγγαρία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, ενώ το έμβρυο παρέμεινε ζωντανό μέσα στη μήτρα μέχρι την 27η εβδομάδα όπου γεννήθηκε με καισαρική τομή. Οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή τη μητέρα με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης, αφού ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαγνώσθηκε ως εγκεφαλικά νεκρή.

Η οικογένεια ζήτησε να μην δημοσιευτεί η ταυτότητα και το φύλο του μωρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Το μωρό γεννήθηκε τρεις μήνες αφότου η άτυχη γυναίκα υπέστη το εγκεφαλικό. Οι γιατροί έθεσαν εκτός λειτουργίας το μηχάνημα που την κρατούσε στη ζωή μόλις δύο ημέρες μετά τον τοκετό.

Όλο αυτό το διάστημα οι γιατροί μπορούσαν να παρατηρήσουν μέσω υπερήχων ότι το μωρό κινείται κανονικά μέσα στη μήτρα. Ο πατέρας και οι γιαγιάδες του μωρού επισκέπτονταν το νοσοκομείο, προκειμένου να χαϊδέψουν την κοιλιά της μητέρας και να μιλήσουν στο έμβρυο. Επίσης, ένας μουσικός θεραπευτής βοήθησε το έμβρυο, δίνοντάς του τα κατάλληλα ερεθίσματα όσο καιρό ήταν μέσα στη μήτρα.

profile11Ενώ το ιατρικό προσωπικό ήλπιζε να κρατήσει το έμβρυο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στη μήτρα, η κατάσταση της γυναίκας έγινε ασταθής και αναγκάστηκαν να πάρουν το μωρό στις 27 εβδομάδες της κύησης. Το γενναίο μωράκι γεννήθηκε μόλις 0,5kg και αρχικά χρειάστηκε αναπνευστική υποστήριξη.

Πρόκειται για τη μία από τις τρεις παρόμοιες γεννήσεις που έχουν συμβεί παγκοσμίως. Ωστόσο, αυτή είναι η μόνη περίπτωση όπου τα όργανα της μητέρας δόθηκαν για μεταμόσχευση. Το συκώτι, τα δύο νεφρά, το πάγκρεας και η καρδιά της άτυχης γυναίκας δωρήθηκαν σε τέσσερις ασθενείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter