Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μωρό με παράλυση στις φωνητικές χορδές δεν μπορεί καθόλου να κλάψει

Μωρό με παράλυση στις φωνητικές χορδές δεν μπορεί καθόλου να κλάψει

article-0-1F13C15500000578-836_634x397Ένα κοριτσάκι τριών μηνών γεννήθηκε με παράλυση στις φωνητικές χορδές και δεν είναι καν σε θέση να κλάψει!
Η μικρή Leya Raper μπορεί μια μέρα να αποκτήσει ξανά τη φωνή της, αλλά μέχρι σήμερα η μητέρα της μπορεί να αναγνωρίσει ότι λυπάται μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου της.

Το μωρό γεννήθηκε με αμφοτερόπλευρη παράλυση, που σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές των φωνητικών χορδών της δεν είναι σε θέση να κινηθούν. Μπορεί κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής της να ήταν σε θέση να αναπαράγει ορισμένους ήχους, αλλά σύντομα ο μπαμπάς της παρατήρησε δυσκολία στην αναπνοή της.

article-0-1F13C17400000578-802_306x423Οι γιατροί διαβεβαίωσαν τους γονείς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά όταν άρχισε να μελανιάζει από την έλλειψη οξυγόνου, την μετέφεραν στο νοσοκομείο Derriford του Πλύμουθ, όπου αμέσως υποβλήθηκε σε τραχειοτομή.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής αλλά ο αέρας που αναπνέει τώρα παρακάμπτει τις φωνητικές χορδές της, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια δεν μπορεί να παράγει κανέναν ήχο.

“Το μέλλον μας αυτή τη στιγμή είναι αβέβαιο. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι οι φωνητικές χορδές της να γίνουν πιο δυνατές και να αρχίσουν να κινούνται. Ίσως χρειαστεί ένα, πέντε ή δεκαπέντε χρόνια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς”, αναφέρει η 23χρονη μητέρα του μωρού.

article-0-1F13C14200000578-669_306x423Η οικογένεια κάνει μαθήματα νοηματικής γλώσσας, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν πλήρως με τη Leya στα επόμενα χρόνια της ζωής της.

Τα παιδιά με μονόπλευρη παράλυση των φωνητικών χορδών μπορούν να επανέλθουν με φυσιοθεραπεία στο λάρυγγα ή με χειρουργική επέμβαση, όμως οι περιπτώσεις αμφοτερόπλευρης παράλυσης είναι πιο σοβαρές και συχνά απαιτούν άμεση θεραπεία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.