Μοσχαράκι με λαχανικά

-beef-and-vegetables

Της Παναγίας αύριο και ετοιμάζουμε σπέσιαλ φαγητό. Κρέας πεντανόστιμο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με συνοδεία λαχανικών, όπως είναι και το σωστό άλλωστε. Μια συνταγή όνειρο, που με την προσθήκη της μουστάρδας, αναδεικνύει περίφημα όλες τις γεύσεις στο πιάτο σας. Αν μάλιστα βάλετε στο τραπέζι σας φρέσκο ψωμάκι (ακόμα καλύτερα αν το έχετε ζυμώσει μόνοι σας) και τυράκι, η απόλαυση για μικρούς και μεγάλους είναι δεδομένη.

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
1 κιλό κρεμμύδια
2 καρότα
1 φρέσκο κρεμμύδι
λίγα φυλλαράκια σέλινο
2 πράσα
5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε κύβους και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, όπου έχετε ρίξει το μισό ελαιόλαδο, να τσιγαριστεί.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ι φλιτζάνι με ζεστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράζει (περίπου μισή ώρα).
Μόλις δείτε ότι το κρέας αρχίζει να απορροφά τα υγρά του, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι), προσθέτετε αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να σοταριστούν.
Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη μουστάρδα την οποία ανακατεύετε με ένα φλιτζάνι νερό μέχρι να διαλυθεί καλά.
Όταν είναι έτοιμη, τη ρίχνετε στην κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό άλλη μισή να ψηθεί.
Στο τέλος, λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το οποίο έχετε ψιλοκόψει. Οι μεγάλοι θα συνοδεύσουν το φαγητό με κόκκινο κρασί και θα ευφρανθεί η καρδιά τους. Καλή σας όρεξη.

Διατροφική αξία. Θεωρείται ένα πλήρες γεύμα, πολύ υγιεινό και πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεϊνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.