Μουντιάλ 2018: Ιάπωνες και Σενεγαλέζοι παραδίδουν μαθήματα Παιδείας

Η έκπληξη του χθεσινού αγώνα μεταξύ Ιαπωνίας-Κολομβίας δεν ήταν η πολύ κακή εμφάνιση της Κολομβίας που χάρισε στους Ιάπωνες τη νίκη με το 2-1, αλλά η εξαιρετική «εμφάνιση» των Ιαπώνων φιλάθλων.

Οι φίλοι των «μπλε σαμουράι», λοιπόν, όταν ο αγώνας τελείωσε, δεν βιάστηκαν να φύγουν από το γήπεδο, όπως οι περισσότεροι συνηθίζουμε, παρά έμειναν στις θέσεις τους και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια που είχαν οι ίδιοι δημιουργήσει. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αξιέπαινοι φίλαθλοι κάνουν κάτι τέτοιο –τις ίδιες εικόνες είχαμε δει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στην  Arena Pernambuco (φωτο).

Φυσικά, οι Ιάπωνες δεν γεννήθηκαν «προγραμματισμένοι» στον πολιτισμό –παρόλο που η έμφυτη ευγένειά τους λένε, ότι έχει ρίζες ήδη από την εποχή των Σαμουράι. Η Παιδεία τους ξεκινά από το ίδιο το εκπαιδευτικό τους σύστημα, αφού ανάμεσα σε όσα μαθαίνουν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (γραφή, ανάγνωση και μαθηματικά), είναι και η οικιακή οικονομία (μαγείρεμα, ράψιμο, καθαριότητα), και συνεχίζεται στην οικογένεια και την καθημερινή τους ζωής, αφού ξέρουν καλά, ότι αν δεν φροντίσουν την πολυπληθή πόλη τους, η ζωή τους σε αυτήν θα είναι ανυπόφορη.

Δείτε τι ακριβώς έκαναν Ιάπωνες και Σενεγαλέζοι στο Infokids.com.cy.