Μους ακτινίδιο

Η Άνοιξη μας κλείνει το μάτι και όσο να ναι τα πιτσιρίκια μας ζητούν επίμονα παγωτό για να δροσιστούν. Αν λοιπόν δεν θέλετε να τους πάρετε παγωτό μήπως και κρυώσουν τότε δοκιμάστε να τους σερβίρετε αυτή τη δροσιστική μους ακτινίδιο που θα ξεγελάσει την επιθυμία τους για τον καλοκαιρινό πειρασμό. Εμείς το φτιάξαμε το Σαββατοκύριακο και το απολαύσαμε δεόντως.

Το ακτινίδιο αποτελεί ένα ιδιαίτερο στην όψη και στη γεύση αλλά και πολύ θρεπτικό φρούτο. Είναι πλούσιο σε νερό, βιταμίνες και μέταλλα, συγκεκριμένα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Επίσης, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες δρουν αποτελεσματικά κατά της δυσκοιλιότητας. Μάλιστα, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Υλικά

6 μεγάλα ακτινίδια
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1 1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση:

Κρατάτε 1 ακτινίδιο παράμερα για γαρνίρισμα, τεμαχίζετε τα υπόλοιπα και τα περνάτε στο πολυμίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν λείος πουρές.
Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί και την ενσωματώνετε στο γιαούρτι με σπάτουλα, ανακατεύοντας ελαφρά, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος, ανακατεύετε μέσα, πάντα απαλά και με προσοχή, τον πουρέ των φρούτων και μοιράζετε το μίγμα σε 6 κούπες ή μικρά ποτήρια. Τις κρατάτε στο ψυγείο και όταν θα τις σερβίρετε, τις γαρνίρετε με φετάκια ακτινίδιου.