Μους λευκής σοκολάτας με πορτοκάλι

strudelandcream_1269_white_orange_chocolate_mousse Ελάτε να απολαύσουμε ένα δροσερό ανοιξιάτικο γλυκάκι!

Υλικά

Για τη μους:

280 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.), μουλιασμένο σε λίγο νερό
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το γαρνίρισμα:

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
100 ml χυμό πορτοκαλιού
200 ml νερό
100 γρ. φλούδες από πορτοκάλι, ακέρωτο

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τη μους. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό μέχρι να φτάσει περίπου τους 80°C (απαραίτητο το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το στύψουμε και ανακατεύουμε. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα, προσθέτουμε τον χυμό με τη ζελατίνα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα. Όταν η θερμοκρασία φθάσει τους 35ο-40οC ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα. Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6-8 ποτήρια ή μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει η κρέμα.

Σε κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, τον χυμό, το νερό και τις φλούδες για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, γαρνίρουμε τις μους με τις φλούδες και σερβίρουμε.