Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Μουσικές διαδρομές στα βήματα του Καβάφη στον Εθνικό Κήπο (26/6)

Μουσικές διαδρομές στα βήματα του Καβάφη στον Εθνικό Κήπο (26/6)

GRE10239113.limghandlerΜία μαγική βραδιά στον Εθνικό Κήπο θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν οι Αθηναίοι την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Οι μελωδίες και τα μουσικά όργανα της παραδοσιακής και μπαρόκ μουσικής σμίγουν για να ακολουθήσουν τα βήματα του Κ. Π. Καβάφη. «Δύση και Ανατολή, Αρχαία και Νέα εποχή· οι δύο κόσμοι του Καβάφη. Δύο και εντός του: ο φανερός κι ο απόκρυφος, ο άνθρωπος κι ο ποιητής...»

Συμμετέχουν οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες Σωκράτης Σινόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Γιώργος Καραμίχος και τα σύνολα Concerto Ellenico & Ισημερία. Η συναυλία αποτελεί μέρος των καλλιτεχνικών δράσεων ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ, ΜΕ ΦΩΝΕΣ - 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη, που αναπτύσσει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στην Αθήνα.

Με έμπνευση τις προσωπικές σημειώσεις του Καβάφη (μικρά κείμενα, σκέψεις του, αυτοκριτική του), ο Σωκράτης Σινόπουλος, από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς της νεώτερης γενιάς στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας και επ. καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επιμελείται μουσικά και καλλιτεχνικά συναυλία με μουσικές από χώρες και πόλεις στις οποίες έζησε ή επισκέφθηκε ο Καβάφης.

Το σύνολο μπαρόκ μουσικής Concerto Εllenico αποτελούν οι:
Κωστής Παπάζογλου, φλάουτο dolce
Γιώργος Ζαχαρούδης, μπαρόκ βιολί
Μαρίνη Πεϊκίδου, μπαρόκ βιόλα
Άγγελος Λιακάκης, μπαρόκ βιολοντσέλλο
Νίκος Παναγιωτίδης, θεόρβη

Στο σύνολο παραδοσιακών οργάνων Ισημερία συμμετέχουν οι:
Στέφανος Δορμπαράκης, κανονάκι
Χάρης Λαμπράκης, νέι
Νίκος Μέρμηγκας, λαούτο
Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα

Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 210 3312781-5 (Δευτ.-Παρ. 09.00-15.00)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.