Αρχική InfoDad Μπαμπά, μην δουλεύεις πολύ μου κάνεις κακό!

Μπαμπά, μην δουλεύεις πολύ μου κάνεις κακό!

architect-dad-working-with-sonΜέχρι σήμερα είχαν διατυπωθεί πολλές ενστάσεις για το ωράριο δουλειάς των εργαζόμενων μητέρων αναφορικά με τις επιπτώσεις που προκαλούνται στον ψυχισμό των παιδιών. Μια νέα έρευνα όμως που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Marriage and Family στρέφει το βλέμμα των επιστημόνων στο ωράριο των μπαμπάδων.

Ειδικότερα, βάσει της έρευνας οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το παρατεταμένο ωράριο εργασίας του πατέρα, ενδεχομένως και να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στο γιό. Η μελέτη αυτή βασίστηκε σε δεδομένα από περισσότερα από 1.400 παιδιά στην Δυτική Αυστραλία.

Περίπου 19% των πατέρων στην δυτική Αυστραλία εργάζονται 55 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα, όταν τα παιδιά τους είναι ηλικίας 5 ετών. Περίπου 20% των Αυστραλών εργάζονται τόσο πολύ όταν τα παιδιά τους είναι 8 χρόνων. Τα αγόρια, οι πατέρες των οποίων εργάζονται 55 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα, παρουσίασαν πιο παραβατική και επιθετική συμπεριφορά, από τα αγόρια των οποίων οι πατέρες εργάζονταν λιγότερες ώρες.

Οι αυξημένες ώρες εργασίας των πατέρων, δεν φαίνεται να επηρεάζουν αντιστοίχως τη συμπεριφορά των κοριτσιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.