Αρχική InfoDad "Μπαμπά, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με JetSki από τη Φινλανδία μέχρι την Αφρική;" Δείτε τι απάντησε στο γιο του ο Ρίστο Πίσπα

"Μπαμπά, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με JetSki από τη Φινλανδία μέχρι την Αφρική;" Δείτε τι απάντησε στο γιο του ο Ρίστο Πίσπα

dad7

Οταν το παιδί ρωτήσει αν είναι δυνατόν να ταξιδέψει κάποιος με JetSki από τη Φινλανδία μέχρι την Αφρική, οι περισσότεροι πατέρες θα γελάσουν και θα απορρίψουν την πρόταση ως μη ρεαλιστικό όνειρο. Οχι όμως και ο Ρίστο Πίσπα.

Ο Φινλανδός πατέρας αποφάσισε να απαντήσει εμπράκτως στην απορία του γιου του και να ξεπεράσει τα όρια του σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει εάν ήταν πράγματι δυνατό να κάνει το επικό ταξίδι. Το αποτέλεσμα ήταν να απαντήσει στο γιο του και να μπει στο Βιβλίο Γκίνες για το μεγαλύτερο ταξίδι με JetSki στον ανοιχτό ωκεανό.

Ταξιδεύοντας 1.910 μίλια πάνω σε ένα Sea-Doo RXT 260, ο Ρίστο άφησε τη φινλανδική πρωτεύουσα Ελσίνκι και έφτασε σαράντα ημέρες αργότερα στην ισπανική πόλη Θέουτα, που βρίσκεται στην άκρη της ακτής της Βόρειας Αφρικής. Μάλιστα κατέγραψε το απίθανο ταξίδι του, ώστε οι φίλοι και οι συγγενείς του να ξέρουν που βρίσκεται κάθε στιγμή.

Παράλληλα, με το εγχείρημα του συγκέντρωσε χρήματα για το νοσοκομείο παίδων του Ελσίνκι. Ολα τα χρήματα θα διατεθούν για να βοηθήσουν να ανακαινιστεί το νοσοκομείο και να παρέχει τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό.

«Η ιδέα για αυτό το φιλανθρωπικό σκοπό και την κατάρριψη του ρεκόρ, μου ήρθε όταν ο γιος μου με ρώτησε αν είναι δυνατόν να πάει κάποιος με Jet Ski από τη Φινλανδία στην Αφρική. Ήθελα να δοκιμάσω και να δω αν όντως γίνεται».

Ο Ρίστο εμπνεύστηκε επίσης από τη δική του προσωπική εμπειρία όταν διαγνώστηκε με έναν όγκο στον εγκέφαλο το 2008. «Αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Ημουν μόλις 28 ετών και οι γιατροί μου είπαν ότι μπορεί να ζούσα άλλα επτά χρόνια. Πρέπει πάντα να προσπαθείτε να εκπληρώσετε τα όνειρά σας, γιατί μια μέρα θα είναι πολύ αργά» είπε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.