Μπαμπάς Τοπαλούδη: “Χθες ήταν η Ελένη μας, σήμερα η Ντόρα. Γιατί να πάρει τη ζωή του κοριτσιού;”

Μπαμπάς Τοπαλούδη: "Χθες ήταν η Ελένη μας, σήμερα η Ντόρα. Γιατί να πάρει τη ζωή του κοριτσιού;"

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της νεαρής Ελένης που βιάστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο το 2018 συγκλονισμένος από την 11η γυναικοκτονία που σημειώνεται στη χώρα το 2021 μίλησε στο debater.gr για την ατιμωρησία που επικρατεί στους θύτες και έστειλε το δικό του μήνυμα για το πώς θα πρέπει η Δικαιοσύνη αλλά και η κοινωνία αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά.

«Από την πρώτη στιγμή που συνέβη αυτό το περιστατικό στην Ελένη μας πριν τρία χρόνια, είχαμε πει ότι μακάρι το ελληνικό κράτος να προχωρήσει σε μέτρα για να κάνουν τον τόπο μας ασφαλέστερο για τα παιδιά μας και να μην υπάρξει άλλη Ελένη. Δυστυχώς όμως τέτοια περιστατικά ολοένα και αυξάνονται.

Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μιας στην οικογένεια της Ντόρας στη Ρόδο που θα τραβήξουν τον δικό τους Γολγοθά.

Είναι άλλη μια γυναικοκτονία. Χθες ήταν η Ελένη μας, μετά η Γαρυφαλλιά (της Φολεγάνδρου),μετά η Ντόρα και τόσες ακόμη. Ας έφευγε μόνος του. Γιατί να πάρει τη ζωή του κοριτσιού μαζί; , είπε για τη δολοφονία της 32χρονης εκπαιδευτικού.

«Το πιο δυσάρεστο είναι ότι όλοι αυτοί που νομοθετούν όλα αυτά τα χρόνια, μόνο παρακολουθούν και απλώς εκφράζουν τη συμπαράστασή και τη λύπη τους.

Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και ας πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ενωμένοι ας προχωρήσουν σε ένα σύστημα ενιαίο σύστημα ασφαλές για τα παιδιά μας.

Οι βίαιες συμπεριφορές μακάρι να εξαλειφθούν αλλά όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι για να τελειώσουν αυτές οι συμπεριφορές.

Aυτά που πρέπει να γίνουν είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όσοι νομοθετούν να πουν ότι τα ισόβια θα είναι ισόβια για αυτά τα τέρατα, χωρίς ελαφρυντικά του τύπου ψυχιατρικά προβλήματα , ούτε να βγαίνουν με άδειες.

Να μένουν μέσα 25 χρόνια, όχι λιγότερο. Για αυτά τα τέρατα το σύστημα θα πρέπει να είναι τιμωρητικό, όχι σωφρονιστικό Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε νομό όπου γίνονται τέτοια πράγματα, να βοηθιούνται οι γονείς των κοριτσιών που πέθαναν. Να σέβονται την έννοια της γυναίκας που είναι μάνα, σύζυγος, η ίδια η ζωή», κατέληξε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Διαβάστε επίσης:

“Χρόνια πολλά Μυρτώ μου και ο Θεός βοηθός…. γιατί μόνο αυτός σε βοηθάει”: Συγκινεί η ευχή της μαμάς της

«Με χτυπούσε στο κεφάλι με μπουκάλι, σκέπασα το παιδί για να μην πάνε πάνω του γυαλιά»

“Άντρας είναι αυτός που σου διασφαλίζει μια ζωή, που αν αφηγηθείς στη μάνα σου, να μην ντραπείς, να μη σε λυπηθεί..”

Θα αλλάξει το σύστημα των “50+1” για να κλείσει μια τάξη όταν εντοπιστούν κρούσματα σε μαθητές;