Αρχική Infokids Ταινίες Μπαμπούλες Πανεπιστημίου: Η αχτύπητη παρέα επιστρέφει στις οθόνες σε 3D έκδοση από τις 20 Ιουνίου

Μπαμπούλες Πανεπιστημίου: Η αχτύπητη παρέα επιστρέφει στις οθόνες σε 3D έκδοση από τις 20 Ιουνίου

MU1_633_451 Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη, αξέχαστη γνωριμία μας με τον μονόφθαλμο Μάικ και τον τριχωτό Σάλι, θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για μια εκπαιδευτική εκδρομή στη φοιτητική ζωή των δύο φίλων που υπήρξαν άσπονδοι, καθώς το μόνο που μοιράζονταν κάποτε ήταν η αντιπάθεια που έτρεφε ο ένας για τον άλλον.

Ο σκηνοθέτης του “Cars”, Dan Scanlon, αναλαμβάνει το prequel της μεγάλης εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας Μπαμπούλες Α.Ε και καταφέρνει να στήσει μια ιδιαίτερα απολαυστική ταινία που με το χιούμορ και την ευαισθησία της απευθύνεται με την ίδια άνεση, τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Με φόντο το πανεπιστήμιο, η ταινία είναι γεμάτη έξυπνες και διασκεδαστικές αναφορές στις κόντρες, τις παρέες, τα πάρτι και τις φάρσες της εφηβικής ηλικίας, καθώς και λεπτομέρειες που σίγουρα δεν εξαντλούνται με την πρώτη φορά.

Η υπόθεση της ταινίας:

Την τελευταία φορά που είδαμε τους Μάικ Βασόβσκι και Τζέιμς Σάλιβαν ήταν αχώριστοι και πραγματικά αγαπημένοι. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Από την πρώτη στιγμή που αυτά τα δύο αταίριαστα τέρατα συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο δεν άντεχαν το ένα το άλλο. Με τελείως διαφορετικές μεθόδους, απόψεις και ικανότητες το μοναδικό κοινό στοιχείο τους ήταν το όνειρο για τον τίτλο του Καλύτερου Φοβιστή. Όμως, ο υπερβολικός ανταγωνισμός μεταξύ τους θα γίνει η αιτία να τους διώξουν από το Πρόγραμμα Εκφοβισμού. Το “Μπαμπούλες Πανεπιστημίου” μας αποκαλύπτει πώς ο Μάικ και ο Σάλι τα θαλάσσωσαν, αλλά τελικά έμαθαν να συνεργάζονται, να αλληλοσυμπληρώνονται και κάπως έτσι να βάλουν τα θεμέλια για μια υπέροχη φιλία.

Ας συστηθούμε με τα τέρατα μορφώσεως:

Μάικ Βαζόφσκι

Το όνειρο ζωής του Μάικ Βαζόφσκι είναι να γίνει Φοβιστής στην Μπαμπούλας ΑΕ – και είναι σίγουρος ότι ξέρει πώς να το κάνει. Από τότε που ήταν μικρός μπαμπούλας, ο Μάικ είχε βάλει στο μάτι το Πανεπιστήμιο Τεράτων, την έδρα του Παγκόσμιου Προγράμματος Εκφοβισμού. Τώρα, ως πρωτοετής και υποψήφιος Τρομο-φοιτητής, έχει εμβαθύνει στην πλούσια ιστορία, θεωρία και τεχνική που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου του, και το μικρό, μονόφθαλμο, πράσινο τερατάκι έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα από όλους τους συμφοιτητές του. Κάποια ξαφνικά εμπόδια όμως εκτροχιάζουν τα σχέδια του Μάικ, ο οποίος αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με μία ομάδα παρείσακτων τεράτων και έναν απίθανο σύμμαχο προκειμένου να κάνει τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του Πανεπιστημίου.

Τζέιμς Σάλιβαν /Σάλι
Όταν μιλάμε για Εκφοβισμό, ο Σάλι κρατάει τα σκήπτρα! Το πληθωρικό του σώμα, ο άγριος βρυχηθμός τους και οι κορυφαίοι Φοβιστές-πρόγονοί του, τον καθιστούν φαβορί για το Πρόγραμμα Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Όμως, από τη στιγμή που αυτό, το τόσο σίγουρο για τον εαυτό του, τέρας πατάει το μεγάλο του τριχωτό πόδι στο πανεπιστήμιο βλέπει ότι του είναι πιο εύκολο να σπάει πλάκα παρά ρεκόρ — και μαθαίνει, με τον δύσκολο τρόπο, ότι το ταλέντο και η κληρονομιά του δεν αρκούν για να πάει μπροστά. Έχοντας πληγωμένο εγωισμό και ένα μέλλον αμφίβολο, ο πεισματάρης Σάλι καλείται να βάλει στην άκρη την περηφάνια του, να συνεργαστεί με μία ομάδα παρείσακτων τεράτων και να κοπιάσει κανονικά αν θέλει να ανταπεξέλθει στην πραγματική, τρομακτική του αξία.

3650c818-15cc-413d-9fba-062f92946954

Ράντι Σαύρας
Ο πρωτοετής Ράντι Σαύρας έχει μεγάλες βλέψεις για την πανεπιστημιακή ζωή. Το παράξενο, ερπετοειδές τέρας με τα ψιλόλιγνα χέρια και πόδια σκοπεύει να ειδικευτεί στον Εκφοβισμό και να αποκτήσει μια ενεργή κοινωνική ζωή γεμάτη διασκέδαση, φίλους και πάρτι. Αν κατάφερνε να ελέγξει και το ταπεινωτικό αυτό συνήθειο της εξαφάνισης, δε θα τον έπιανε τίποτα, γιατί πώς θα γίνει τρανός Φοβιστής αν δεν τον βλέπει κανείς;

Κλερ Γουίλερ, Πρόεδρος Αδελφότητας
Η Κλερ Γουίλερ είναι η Πρόεδρος της Αδελφότητας στο Πανεπιστήμιο Τεράτων, και φέτος είναι μία από τους επικεφαλής των ετήσιων Τρομακτικών Αγώνων του σχολείου. Μη σας ξεγελάει το σκεπτικό ύφος και η μονότονη φωνή της, κατά βάθος υποστηρίζει το σχολικό πνεύμα όσο κανένας άλλος και προειδοποιεί τους συμμετέχοντες στον Αγώνα για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν.

Μπροκ Πίρσον, Αντιπρόεδρος Αδελφότητας
Αυτός ο φαινομενικά συντηρητικός μπαμπούλας βοηθάει την πρόεδρο της Αδελφότητας να διοργανώσει τους ετήσιους Τρομακτικούς Αγώνες. Όντας σκληρός τύπος, ο Μπροκ είναι γεμάτος ενέργεια και απολαμβάνει τους κινδύνους που κρύβουν οι δοκιμασίες των αγώνων.

Ντον Κάρλτον
Όντας αντιμέτωπος με οικονομικές δυσκολίες, ο Μπαμπούλας-έμπορος Ντον Κάρλτον γυρίζει πίσω στα θρανία για να μάθει νέες τεχνικές και να κυνηγήσει μια καριέρα στον Εκφοβισμό. Ως ένας από τους «ώριμους» φοιτητές του Πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος της αδελφότητας Όρμα Κάππα, ο Ντον στηρίζει με το εργατικό του πνεύμα τις προσπάθειές των συμφοιτητών του και προσπαθεί να τους κρατάει συγκεντρωμένους στον στόχο τους.

Σκοτ Ρούλης Τρέμης
Ένας δευτεροετής του οποίου το όνειρο να γίνει Φοβιστής κατακρημνίστηκε στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου, ο Ρούλης είναι ένας περιπλανώμενος, μικρόσωμος, γλυκός, αφελής και ήσυχος – ο οποίος, όπως φανταζόμαστε, ζει με τη μητέρα του. Με τη βοήθεια όμως της αδελφότητας Όρμα Κάππα, ο Ρούλης αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ένα απλό, ντροπαλό τερατάκι.

Φάτσας
Το απόλυτο ελεύθερο πνεύμα, ο Φάτσας, είναι ένα μυστηριώδες τέρας με αμφίβολο υπόβαθρο. Είναι μακράν το πιο περίεργο μέλος της Όρμα Κάππα. Ο Φάτσας καταπλήσσει τα πλήθη – κάποιες φορές κυριολεκτικά – με τη μοναδική του επιδεξιότητα και τέχνη. Τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από το απρόβλεπτο, ιδίως όταν πρόκειται γι’ αυτό τον δύστροπο, χνουδωτό μπαμπούλα.

1371097272

Τέρι & Τέρη
Όταν μιλάμε για τους Τέρι & Τέρη δεν είναι δύσκολο να αναρωτηθούμε, “Δύο κεφάλια καλύτερα ή ένα;» Αυτά τα φασαριόζικα αδέρφια έχουν λίγα κοινά μεταξύ τους: Ο Τέρι με «ι» είναι πραγματικά ρομαντικός και παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πάντα, ενώ ο Τέρη με «η» κρατάει μια πιο κυνική στάση απέναντι στη ζωή. Αν σταματήσουν να μαλώνουν για λίγο και καταφέρουν να συνεργαστούν με τους Όρμα Κάππα – μπορεί να ενώσουν τα μυαλά τους – κυριολεκτικά - και να βρουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο Τεράτων.

Ντιν Καρασκιάχτρα
Για την Ντιν Καρασκιάχτρα υπάρχουν οι τρομακτικοί μπαμπούλες και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν είναι περίεργο που νιώθει έτσι - μιας και είναι κορυφαία Φοβίστρια και κοσμήτορας της Σχολής Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να καταφέρουν να την εντυπωσιάσουν, παρ’ όλο που η ίδια είναι πεπεισμένη ότι η δοκιμασία της για το ποιος είναι τρομακτικός και ποιος όχι δε βγαίνει λάθος ποτέ.

Καθηγητής Νάιτ
Ο καθηγητής Νάιτ διδάσκει Τρομολογία 101, το εισαγωγικό μάθημα του Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Έχοντας εκατοντάδες νέους φοιτητές κάθε χρόνο, ο καθηγητής Νάιτ πρέπει να ξεχωρίσει τους αδύναμους από τους ταλαντούχους και να εντοπίσει ποιος έχει τα περισσότερα προσόντα για να γίνει πραγματικός Φοβιστής. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν τα προσόντα για να περάσουν τις εξετάσεις και να προχωρήσουν στο Πρόγραμμα Εκφοβισμού.

Κυρία Τρέμη
Μεγαλώνει μόνοι της το γιο της Σκοτ. Είναι μια τρυφερή μητέρα που ενθαρρύνει και ταχταρίζει το σπλάχνο της παρόλο που έχει φτάσει τα 19 και μένει ακόμα μαζί της. Είναι η πιο στοργική φιγούρα της ιστορίας, η οποία αναλαμβάνει τη φροντίδα και των φίλων του μοναχογιού της. Επίσης, έχει αναπάντεχα μουσικά γούστα.

Αδελφότητα Όρμα Κάπα (ΟΚ)
Τα αξιαγάπητα μέλη της Όρμα Κάππα (ΟΚ) είναι μια ομάδα καλοπροαίρετων παρείσακτων τεράτων που δέθηκαν λόγω της ανικανότητάς τους να τα βγάλουμε πέρα με το Πρόγραμμα Εκφοβισμού. Με μόνο τέσσερα άτομα στο σπίτι, δεν έχουν καν αρκετά μέλη για να διαγωνιστούν στους Αγώνες. Ό,τι τους λείπει σε Εκφοβισμό και αυτοπεποίθηση το καλύπτουν με την καλή τους την καρδιά.

Αδελφότητα Ρόγχος Ωμέγα (ΡΩΡ)
Η αδελφότητα Ρόγχος Ωμέγα Ρόγχος (ΡΩΡ) έχει τα καλύτερα μέλη. Είναι οι εξυπνότεροι και ικανότεροι μπαμπούλες του πανεπιστημίου και κάποιοι κατάγονται από οικογένειες με μακρά ιστορία στον Εκφοβισμό. Μπορεί η εμφάνισή τους να είναι συντηρητική, αλλά οι ίδιοι είναι αδίστακτοι και θρασείς, όπου χρειάζεται. Έχοντας αυτοανακηρυχθεί ως η ελίτ αδελφότητα του πανεπιστημίου, οι ΡΩΡ έχουν αρχηγό των Τζόνι Φόβητρον ο οποίος λειτουργεί μέσα στην εστία σα μονάρχης. Θέλοντας να συνεχίσουν τις νίκες τους στους Τρομακτικούς Αγώνες, οι ΡΩΡ θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην κορυφή.

maxresdefault (1)

Αδελφότητα Πύθων Νι Κάπα (ΠΝΚ)
Ντυμένες στα ροζ, οι κοπέλες της ΠΝΚ είναι γεννημένες για να τις υποτιμούν. Έχοντας για αρχηγό τη θαρραλέα Κάρι, αυτές οι κυρίες είναι έξυπνες, ψυχρές και αδίστακτες. Φορώντας ροζ από την κορυφή ως τα νύχια, η γλυκιά εμφάνιση των ΠΝΚ γίνεται γρήγορα τρομακτική με το ξεκίνημα των Αγώνων.

Αδελφότητα Τζίφος Θήτα Χι (ΤΘΧ)
Μπορεί το μυαλό τους να μην είναι τόσο δυνατό όσο το σώμα τους, αλλά τα μέλη της ΑΤΘΙ σπάνια κυκλοφορούν χωρίς τα φαντασμαγορικά σακάκια τους. Οι ΑΤΘΙ είναι σκληροί αντίπαλοι που δε διστάζουν ποτέ να κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τον αντίπαλό τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να παραβούν τους κανόνες. Αν και ζουν ουσιαστικά στο γυμναστήριο ή στο στάδιο, αυτά τα αθλητικά τέρατα αποδεικνύουν συχνά ότι το μέγεθος δεν κερδίζει πάντα όσον αφορά τον Εκφοβισμό.

Αδελφότητα Σφήνα Σφήνα Κάπα (ΣΣΚ)
Τα αθλητικά μέλη της ΣΣΚ περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας γυμναστική και προπόνηση για να βελτιωθούν στον εκφοβισμό. Έχουν ξεκινήσει από το τρίαθλο και προπονούνται μαζί όλη μέρα, τόσο που οι δεσμοί τους έχουν δυναμώσει αρκετά και αυτά τα γεμάτα αυτοπεποίθηση κορίτσια είναι έτοιμα να ξεπεράσουν όποιο τέρας βρεθεί στον δρόμο τους.

Αδελφότητα Ήτα Σφύριγμα Σφύριγμα (ΗΣΣ)
Η αδελφότητα ΗΣΣ υπάρχει από το ξεκίνημα του πανεπιστημίου και τα μέλη της είναι τόσο μυστηριώδη όσο και τρομακτικά. Τα κορίτσια της ΗΣΣ μπορεί να είναι χλωμά, μυστηριώδη και αγέλαστα, αλλά αυτά τα επιβλητικά Γκοθ κορίτσια είναι ισχυροί αντίπαλοι και σκληρά καρύδια. Το πιο διακεκριμένο μέλος τους είναι το πιο ισχυρό και τρομακτικό τέρας στο πανεπιστήμιο που κάθε νέος φοιτητής προσπαθεί να εντυπωσιάσει – η Ντιν Καρασκιάχτρα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Dan Scanlon
Executive Producer: John Lasseter
Σενάριο: Daniel Gerson, Robert L.Baird, Dan Scanlon

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται:
Mike /Μάικ: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Sullivan/Σάλιβαν: Αντώνης Λουδάρος
Randy/ Ράνταλ Σαύρας: Λεωνίδας Κακούρης
Dean Hardscrabble /Καρασκιάχτρα : Βίνα Παπαδοπούλου
Squishy /Ρούλης: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Don /Ντον Κάρλτον: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Terri/ Τέρι: Χάρης Βεραμόν
Terry/Τέρυ: Δημήτρης Μάριζας
Art/ Αρτ: Δημήτρης Πακσόγλου
Professor Knight/Καθηγητής Νάιτ : Χρήστος Σαπουντζής
Greek Council VP/ Αντιπρόεδρος Αδελφότητας: Ανδρέας Ρήγας
Johnny/Τζόνι Φόβητρον: Γιώργος Ματαράγκας
Greek Council President Πρόεδρος Αδελφότητας : Στέλιος Ψαρουδάκης
Chet /Τσετ: Βασίλης Αξιώτης
Young Mike/Μικρός Μάικλ: Νικόλας Λαμπαδαρίδης
Mrs. Squibbles / Κυρία Τρέμη: Μαρία Πλακίδη
Mrs. Graves /Κυρία Δάγκα: Λίλα Μουτσοπούλου
Frank McCay /Φρανκ ΜακΚέι: Ανδρέας Ευαγγελάτος
Referee /Κριτής: Φοίβος Ριμένας
Slug /Σαλιγκάρι:Αργύρης Κανδύλης
PNK Carrie /Κάρι : Αφροδίτη Αντωνάκη
Roz / Ροζ : Λίλα Μουτσοπούλου
Yeti/Γιέτι: Δημήτρης Πακσόγλου
Μουσική: Randy Newman

Διανομή: Feelgoodentertainment


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.