Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μπορεί η θερμοκρασία του περιβάλλοντος να επηρεάσει το βάρος των εμβρύων;

Μπορεί η θερμοκρασία του περιβάλλοντος να επηρεάσει το βάρος των εμβρύων;

AM_b_Baby-weight-gainingΟμάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion University of the Negev στο Ισραήλ και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και στο βάρος των βρεφών κατά τη γέννησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στο βάρος του μωρού κατά τη γέννηση και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στη Μασαχουσέτη κατά τα έτη 2000-2008 και υποστηρίζουν ότι η έκθεση της μέλλουσας μητέρας σε υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθούν μικρά μωρά. Η μελέτη αυτή αναφέρεται στις ανησυχητικές συνέπειες για τις εγκύους από τους καύσωνες και υπαινίσσεται ότι η δραματική υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε λιγότερο υγιή μωρά.

"Διαπιστώσαμε ότι η έκθεση στην υψηλή θερμοκρασία του αέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο χαμηλού σωματικού βάρους κατά τη γέννηση και μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Μια αύξηση 8,5°C στο τελευταίο τρίμηνο της μέσης έκθεσης συνδέθηκε με 17 γραμμάρια μείωση στο σωματικό βάρος των μωρών που γεννιούνται τελειόμηνα, έχοντας λάβει υπόψη άλλους παράγοντες κινδύνου", αναφέρει ο Dr. Itali Kloog από το Πανεπιστήμιο του Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives και σύμφωνα με τον Dr. Kloog είναι σημαντικά λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη: "Με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας τον τελευταίο αιώνα και τις συνεχιζόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, απαιτείται να επιστήσουμε την προσοχή μας στις επιδράσεις της υπερθέρμανσης".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.