Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Μπορεί να νηστέψει το παιδί μου;

Μπορεί να νηστέψει το παιδί μου;

Με την έναρξη της Σαρακοστής  πολλοί γονείς έχουν απορία για το εάν είναι σωστό να νηστέψει και το παιδί μαζί τους ή εάν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Στο ερώτημα μας απαντά η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κ. Σοφία Ελευθερίου. Η νηστεία λοιπόν τουλάχιστον για την Καθαρά Δευτέρα ή για μεμονωμένες μέρες όπως Τετάρτη και Παρασκευή οπότε και αρκετοί άνθρωποι περιορίζονται στα νηστίσιμα φαγητά δεν ενέχει κανένα κίνδυνο. Άλλωστε, όπως επισημαίνει η διατροφολόγος, όταν για παράδειγμα το παιδί μας πάσχει από γαστρεντερίτιδα δεν συνιστάται η χορήγηση γάλακτος, οπότε το παιδί δεν πρόκειται να πάθει κάτι εάν νηστέψει για μια μέρα.

Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε σε μια περίοδο μακράς νηστείας, όπως η Σαρακοστή, τα πράγματα αλλάζουν και εκεί εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων εάν το παιδί μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα νηστείας της υπόλοιπης οικογένειας. Σε αυτή την περίπτωση, αν και γενικά δεν συνιστάται σε μικρά παιδιά η μακρά νηστεία, παίζουν παράγοντες όπως το βάρος του παιδιού, η σωματική ανάπτυξη, η ηλικία, η φυσική κατάσταση, η έλλειψη βασικών συστατικών όπως σιδήρου και μιλάμε για την αναιμία και φυσικά τυχόν προβλήματα υγείας οπότε καθίσταται απαραίτητη η ιατρική συμβουλή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.