Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Μπορώ με ένδικα μέσα να υποχρεώσω τον πρώην σύζυγό μου να τηρεί την επικοινωνία του με τα παιδιά;

Μπορώ με ένδικα μέσα να υποχρεώσω τον πρώην σύζυγό μου να τηρεί την επικοινωνία του με τα παιδιά;

DivorceChildrenΠαρακαλώ, θα ήθελα να αποσαφηνίσω την έννοια της επικοινωνίας με τα παιδιά στις περιπτώσεις διαζυγίου. Εδώ και πάνω από 1 χρόνο έχουμε χωρίσει με τον πρώην σύζυγό μου με συναινετικό διαζύγιο. H επιμέλεια των δύο ανήλικων τέκνων μας (ηλικίας 13 και 7 ετών) ανήκει σε εμένα και στην απόφαση που επικυρώνει τη μεταξύ μας συμφωνία, η διατροφή για τα τέκνα αναφέρεται ως υποχρέωση (που δεν τηρείται), ενώ η επικοινωνία ούτε ως δικαίωμα ούτε ως υποχρέωση. Αναφέρεται μόνο η φράση «θα επικοινωνεί».

Για τη διατροφή έχω προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Επειδή, ούτε η επικοινωνία ουδέποτε τηρήθηκε (παρόλο που τα παιδιά ζητούν να δούνε τον πατέρα τους και παρά τη δική μου προσπάθεια να τον κάνω να καταλάβει τη σημαντικότητα της επικοινωνίας με αυτά, καθώς και παρά το ότι η απόσταση ή οι ώρες εργασίας κάθε άλλο παρά απαγορευτικά είναι) θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ με ένδικα πια μέσα να τον υποχρεώσω να τηρεί τις ώρες και τις μέρες που έχουν οριστεί για την επικοινωνία του με τα παιδιά.

Καταλαβαίνετε ότι ουδέποτε θα παρεμπόδιζα την μεταξύ τους επικοινωνία. Αντίθετα την προτρέπω, αρκεί να μην παρακωλύει τα μαθήματα και τις δραστηριότητες των παιδιών και θα επιθυμούσα να γίνεται και περισσότερο από τις ώρες και τις μέρες που ορίζονται στη συμφωνία (2 δίωρα μέσα στην εβδομάδα, κάθε δεύτερο Σ/Κ, κάποιες μέρες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και ένα δεκαήμερο το καλοκαίρι) γιατί θέλω το διαζύγιο να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για τα παιδιά. Όμως, αυτά δεν τα συμμερίζεται ο πρώην σύζυγός μου κι επειδή είναι αδύνατο να συνεννοηθούμε, θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι νομικά ώστε τα παιδιά να μην αισθάνονται εγκαταλειμμένα από αυτόν.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Απαντά ο δικηγόρος Γιάννης Π. Αλαβάνος

H επικοινωνία είναι δικαίωμα του γονέα, ο οποίος δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών, εν προκειμένω του εν διαστάσει συζύγου σας. Αυτός μπορεί να το ασκεί, εντός των ορίων που έταξε με την απόφασή του το δικαστήριο, χωρίς να είναι απαραίτητο να τηρεί απαρέγκλιτα την απόφαση του δικαστηρίου. Συνεπώς, δεν μπορείτε με ένδικα μέσα να τον υποχρεώσετε, αλλά αυτός έχει δικαίωμα να κάνει χρήση της αποφάσεως του δικαστηρίου, όποτε είναι δυνατόν σε αυτόν.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter