Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Μπορώ να αλλάξω το επίθετο του παιδιού μου;

Μπορώ να αλλάξω το επίθετο του παιδιού μου;

the-abcs-of-kids-and-ebooks-largeΕρώτηση: "Έχω ένα παιδί 7 ετών, ο πατέρας του δεν έχει καμία επαφή μαζί μας εδώ και 3 χρόνια. Εγώ ασχολούμαι αρκετά θα έλεγα με το παιδί και ενημερώνομαι από ειδικούς παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους για κάποιες αντιδράσεις τις οποίες έχει απέναντι στον πατέρα του. Τον τελευταίο Σεπτέμβρη το παιδί παρουσίασε κάποιες έντονες αντιδράσεις ως προς το επίθετο του. Συγκεκριμένα αρνείται να το συμπεριλάβουμε ακόμα και στις ετικέτες των σχολικών βιβλίων. Το ερώτημα μου λοιπόν είναι: Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του επιθέτου σε αυτή την ηλικία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και θα χαρώ να λάβω την απάντηση σας στο ερώτημα που έθεσα παραπάνω."

Απαντά ο δικηγόρος Γιάννης Π. Αλαβάνος

Η αλλαγή του επιθέτου γίνεται, σύμφωνα με το νόμο, με κοινή απόφαση και των δυο γονέων που έχουν τη γονική μέριμνα. Στην προκειμένη περίπτωση , αν συντρέχει ένας τέτοιος σπουδαίος λόγος, θα πρέπει να επιδιωχθεί αλλαγή του επωνύμου δικαστικά και με αίτηση της μητέρας που έχει την επιμέλεια.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.