Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μπορώ να δίνω γάλα στο μωρό μου αντί για νερό μαζί με το μεσημεριανό φαγητό;

Μπορώ να δίνω γάλα στο μωρό μου αντί για νερό μαζί με το μεσημεριανό φαγητό;

Από την ηλικία των 6 μηνών είναι απαραίτητη η εισαγωγή στο διαιτολόγιο του βρέφους κι άλλων τροφίμων πέρα από το γάλα (μητρικό ή βρεφική φόρμουλα), ώστε να προσλαμβάνονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στις κατάλληλες ποσότητες για την ταχύτατη ανάπτυξή του.

Οι ανάγκες του βρέφους ηλικίας 6-12 μηνών είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σίδηρο και βιταμίνη D, αναφέρει η Διονυσία Βουτσά, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Ωστόσο, καθώς η βιταμίνη D συντίθεται από τον ανθρώπινο οργανισμό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην πρόσληψη σιδήρου. Ο σίδηρος διακρίνεται σε αιμικό και μη αιμικό, με τον αιμικό σίδηρο να προέρχεται από ζωικές πηγές, να είναι καλύτερα απορροφήσιμος από τον οργανισμό σε σχέση με τον μη αιμικό, που περιέχεται κυρίως σε φυτικές τροφές.

Ένα από τα συστατικά που έχει φανεί από έρευνες ότι μειώνει την απορρόφηση σιδήρου, κυρίως αιμικού, είναι το ασβέστιο. Ως αποτέλεσμα, εάν αντί για νερό μια μητέρα δίνει γάλα στο βρέφος της, μαζί με το φαγητό θα μειωθεί η ποσότητα σιδήρου που προσλαμβάνει ο οργανισμός του βρέφους κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας ασβεστίου στο γάλα, το οποίο αλληλεπιδρά με τον σίδηρο που περιέχεται στο φαγητό.

Άλλα μειονεκτήματα της πρακτικής αυτής είναι η πιθανή αφυδάτωση του βρέφους, σε περίπτωση που δεν παρασκευάζεται όπως ενδείκνυται η φόρμουλα γάλακτος και η πιθανή αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων λόγω των επιπλέον θερμίδων του γάλακτος.

Σε συνεργασία με το medNutrition.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.