Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Mπορώ να δώσω κατσικίσιο γάλα στο 8 μηνών μωρό μου;

Mπορώ να δώσω κατσικίσιο γάλα στο 8 μηνών μωρό μου;

Drinks_less-660x495"Το μωρό μας, οκτώ μηνών, τρέφεται - εκτός των άλλων - με γάλα παρασκευαζόμενο στην Ολλανδία, με βάση το αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα, εμπλουτισμένο με περίπου σαράντα συστατικά. Από ποια ηλικία και υπό ποιους όρους μπορεί να αντικατασταθεί με κατσικίσιο βιολογικό γάλα με 4% λιπαρά; Ποια είναι η συγκριτική αξιολόγηση του γάλακτος των εταιρειών και του φυσικού κατσικίσιου ή πρόβειου γάλακτος (μετά τη μερική αποβουτύρωσή του) για τις μικρές ηλικίες;"

Η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πόπη Αναστασέα - Βλάχου απαντά ότι δεν μπορείτε και δεν πρέπει να αντικαταστήσετε το ολλανδικό εμπλουτισμένο γάλα με το κατσικίσιο, ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία του παιδιού σας.

Εάν το αντικαταστήσετε, το μωρό σας κινδυνεύει από αναιμία, γιατί το γάλα που του δίνετε τώρα περιέχει σίδηρο, που δεν περιέχει το κατσικίσιο. Επίσης, το αγελαδινό γάλα έχει πιο κατάλληλα λευκώματα για τα παιδιά από εκείνα του κατσικίσιου.

Εάν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε αυτή την αλλαγή αργότερα, μπορείτε να την κάνετε από την ηλικία των 14 μηνών και με την προϋπόθεση ότι το παιδί τρώει εμπλουτισμένη κρέμα, αγελαδινό τυρί και άλλες τροφές που του προσφέρουν σίδηρο.

Τέλος, με το γάλα που του δίνετε τώρα, είστε περισσότερο σίγουροι για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχει παραχθεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.