Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Μπορώ να εκδόσω διαβατήρια για τα ανήλικα παιδιά μου χωρίς τη συναίνεση του συζύγου μου;

Μπορώ να εκδόσω διαβατήρια για τα ανήλικα παιδιά μου χωρίς τη συναίνεση του συζύγου μου;

bags-at-airport"Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κορούλες 9 και 11 ετών. Ο σύζυγός μου και πατέρας των παιδιών αρνείται να συναινέσει στην έκδοση διαβατηρίων γιατί όπως ισχυρίζεται δεν θέλει να ταξιδεύω στο εξωτερικό με τα παιδιά χωρίς εκείνον. Έτσι, ουσιαστικά, μας απαγορεύει την έξοδο από την χώρα εδώ και 3 χρόνια! Τι μπορώ να κάνω ώστε να βγάλω διαβατήρια στα παιδιά το συντομότερο δυνατόν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!"

Απαντά ο δικηγόρος Γιάννης Π. Αλαβάνος

Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, τα ανήλικα τέκνα, για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, χρειάζονται την άδεια και τη συναίνεση και των δύο γονέων, που έχουν τη γονική μέριμνα. Σε περίπτωση που το ταξίδι αυτό είναι απαραίτητο και ο ένας εκ των δύο δεν συναινεί, τότε θα πρέπει να καταφύγετε σε δικαστικές διαδικασίες και να προσλάβετε δικηγόρο.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.