Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Μπορώ να πιώ καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μπορώ να πιώ καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

pregnant-woman-drink-coffeeΝέα ολλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics, απέδειξε ότι η κατανάλωση καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προκαλεί προβλήματα συμπεριφοράς στο έμβρυο. Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Τιλμπουργκ σε περισσότερα από 3.400 παιδιά ηλικίας πέντε και έξι ετών, οδήγησε στο συμπέρασμα πως δεν συσχετιζόταν η μητρική κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της κύησης με τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών. Οι πιθανότητες υπερδραστηριότητας, δεν ήταν συχνότερες μεταξύ των παιδιών των οποίων οι μητέρες έπιναν περισσότερα από τρία φλιτζάνια καφέ ημερησίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Εμμα Μ. Λοομανς, επικεφαλής των ερευνητών, επισημαίνει πως η διαπίστωση αυτή, δεν σημαίνει ότι η καφεΐνη είναι αθώα. Μέχρι να προκύψει μια σίγουρη απάντηση στο ερώτημα ''αν ο καφές στην εγκυμοσύνη προκαλεί ή όχι παιδικά προβλήματα συμπεριφοράς'', η Δρ Λοομανς υπογραμμίζει ότι οι έγκυες θα πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές του θεράποντος ιατρού τους σχετικά με την καφεΐνη. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν, μελέτες έχουν σχετίσει την καφεΐνη με τον κίνδυνο αποβολής ή πρόωρου τοκετού. Το 2010, το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας όρισε ως το επιτρεπόμενο, περίπου ένα φλιτζάνι καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.