Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Μπορώ να σκεπάζομαι με ηλεκτρική κουβέρτα στην εγκυμοσύνη;

Μπορώ να σκεπάζομαι με ηλεκτρική κουβέρτα στην εγκυμοσύνη;

PregnancySleepΜε τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη, πολλές οικογένειες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να ζεσταθούν. Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν ηλεκτρική κουβέρτα τα τελευταία χρόνια, όμως ενδείκνυται για τις μέλλουσες μανούλες;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αλλά υπάρχουν δύο παράγοντες που ίσως θα θέλατε να λάβετε υπόψη σας. Ο πρώτος αφορά τη θερμότητα που διαχέεται. Υπάρχουν ανησυχίες ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος της εγκύου για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής ή να δημιουργήσει κάποιο εκ γενετής ελάττωμα στο μωρό. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η υπερθέρμανση, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της κύησης, μπορεί να προκαλέσει ελαττώματα στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη των νεογέννητων.

Ωστόσο, είναι σπάνιο η χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας να αυξήσει τόσο πολύ την θερμοκρασία του σώματός σας, ώστε να θέσει σε κίνδυνο εσάς και το έμβρυο. Ο κίνδυνος ελοχεύει όταν η θερμοκρασία τους σώματος φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο να συμβεί με τη χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ηλεκτρικές κουβέρτες τείνουν να μας κρατούν ζεστούς, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε.

Δεύτερον, μπορεί να ανησυχείτε για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που απορρέουν από την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του κουβέρτας. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην εργασία και στο σπίτι. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό το είδος της καθημερινής έκθεσης ενέχει κίνδυνο για εσάς ή το μωρό σας.

Ωστόσο, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική κουβέρτα φέτος το χειμώνα, θα πρέπει να την αποχωριστείτε προς το τέλος της κύησης, σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά την ώρα που είστε ξαπλωμένες στο κρεβάτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.