Αρχική InfoTeens Υγεία Μπορώ να τρώω μπισκότα για πρωινό;

Μπορώ να τρώω μπισκότα για πρωινό;

IFΤα μπισκότα έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για τις πολλές "κενές" θερμίδες που μας προσφέρουν. Δεν είναι όμως έτσι απαντά η Νικολοπούλου Μαρία, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος . Τα μπισκότα είναι καλή πηγή υδατανθράκων και μπορούν να συνεισφέρουν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν, το βασικό καύσιμο του οργανισμού, αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των απαραίτητων θερμίδων στις καθημερινές μας ανάγκες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σήμερα, πια, η αγορά έχει κατακλειστεί από «έξυπνα» προϊόντα (όπως προϊόντα Χωρίς Ζάχαρη, προϊόντα ολικής άλεσης, με Ω3 λιπαρα) σχεδιασμένα για ένα πιο ενημερωμένο κοινό. Έτσι οι επιλογές σας είναι πολλές και, αν προσέξετε μπορεί να είναι και πιο υγιεινές! Για παράδειγμα υπάρχουν cream crackers Χωρίς Ζάχαρη με ω-3 λιπαρά, Digestive Χωρίς Ζάχαρη, τα οποία συνεισφέρουν σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Συνδυάζονται ωραία με γάλα και γιαούρτι στο πρωινό αλλά και σαν σνακ, αλλά θα πρέπει να καταναλώνουμε τη σωστή ποσότητα. Στις ετικέτες των τροφίμων αναγράφονται τα θρεπτικά συστατικά και τι ποσοστό καλύπτουν από τις καθημερινές μας ανάγκες. Αυτές είναι ένας καλός οδηγός για την ποσότητα που μπορούμε να καταναλώσουμε.

Είναι λοιπόν θέμα επιλογών, ποσότητας και ποιότητας, η ένταξη των μπισκότων στην καθημερινή μας διατροφή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.