Αρχική InfoDad Μπορούν οι ντομάτες να ενισχύσουν την ανδρική γονιμότητα;

Μπορούν οι ντομάτες να ενισχύσουν την ανδρική γονιμότητα;

hands_of_a_man_washing_tomatoes_NP00962994Το βασικό συστατικό που δίνει στις ντομάτες το έντονο κόκκινο χρώμα τους θα μπορούσε να ενισχύσει τη γονιμότητα στους άνδρες. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το λυκοπένιο είναι ικανό να αυξήσει έως και 70% τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Κορυφαία ομάδα επιστημόνων έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο την έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ένα καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες εγκυμοσύνες.

“Είμαστε πολύ θετικοί και πρόθυμοι να παρατηρήσουμε εάν μπορούμε να βοηθήσουμε τους άνδρες. Πολλοί θεωρούν την υπογονιμότητα ένα γυναικείο ζήτημα, αλλά τα μισά από τα περιστατικά οφείλονται σε προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία ή την ποιότητα του σπέρματος”, δήλωσε ο Karen Veness, εκπρόσωπος του Δικτύου Υπογονιμότητας στην Αγγλία.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από την κλινική Cleveland στο Οχάιο, αξιολόγησε 12 μελέτες από διάφορες ομάδες ανά τον κόσμο. Όλες τους έδειξαν ότι το λυκοπένιο βελτίωσε τον αριθμό και την ταχύτητα των σπερματοζωαρίων, ενώ συγχρόνως μείωσε τον αριθμό των μη φυσιολογικών.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο μειώνει τις ασθένειες του αδένα που παράγει το σπέρμα και μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να εμποδίσει την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Η ερευνητική ομάδα έχει ήδη αρχίσει μια δοκιμή, χορηγώντας συμπληρώματα λυκοπενίου σε άνδρες με ανεξήγητη υπογονιμότητα, της οποίας τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο έτος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.