Μπουρεκάκια κοτόπουλο

chipotle-chicken-egg-rollsΞεκινάμε την εβδομάδα με ένα αλμυρό πιάτο που μπορεί να αποτελέσει και το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο. Ιδανική επιλογή για να αξιοποιήσετε το κοτόπουλο που περίσσεψε από το Κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 μικρό κοτόπουλο
3 αυγά ψιλοκομμένα
1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένη
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένο
1 κούπα γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
¾ κούπας μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

Βράστε το κοτόπουλο σε νερό με κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, μερικούς κόκκους πιπέρι και λίγο αλάτι, ώσπου να μαλακώσει. Βγάλτε το κι αφού κρυώσει, καθαρίστε το από τις πέτσες, τα κόκκαλα και κόψτε το σε κομματάκια. Ανακατέψτε το με τα αυγά, τα τυριά, το ζαμπόν.

Χωρίστε τα φύλλα κατά μήκος στη μέση, βουτυρώστε τα, διπλώστε τα στα δύο και τυλίξτε μπουρεκάκια βάζοντας μπόλικη γέμιση.

Βάλτε τα μπουρεκάκια σε βουτυρωμένο ταψί, αλείψτε την επιφάνεια με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα στους 175ο C, ώσπου να ροδίσουν καλά για μια ώρα περίπου.