Μπουρεκάκια με πράσο και κιμά

sausageroll1-620x421Μια εύκολη συνταγή για να ευχαριστήσετε τους μικρούς μας φίλους μόλις γυρίοσυν πεινασμένοι από το σχολείο.

Υλικά:

500 γρ. φύλλο κρούστας για πίτα
½ κιλό πράσα
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο και τον κιμά, νερό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο κι αφήνουμε να πάρουν βράση. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε καλά. Τα κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες πάχους 10 εκατοστών περίπου. Βάζουμε λίγο από το μίγμα του κιμά και διπλώνουμε σε τριγωνάκια μέχρι να τελειώσει όλη η λωρίδα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τα φύλα. Λαδώνουμε και το εξωτερικό από τα μπουρεκάκια και τα «περνάμε» σ’ ένα πιάτο με σουσάμι κι απ’ τις δυο μεριές. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.